Медия без
политическа реклама

Евролигата избра Везенков за играч №1 на месеца

28 Ноем. 2022
Александър Везенков (№14) беше избран за втори път в кариерата си за MVP на месеца в Евролигата.
ЕПА/БГНЕС
Александър Везенков (№14) беше избран за втори път в кариерата си за MVP на месеца в Евролигата.

Александър Везенков е бил най-добрият баскетболист в Евролигата през ноември, обявиха от администрацията на най-силния клубен турнир на Стария континент. Българското крило на "Олимпиакос" получи приза за най-полезен играч (MVP) на месеца, след като постигна среден коефициент на ефективност 29,4 в мачовете през последните четири седмици - с 10 повече от следващия в класацията.

Средната резултатност на 27-годишния Везенков през ноември е 19,2 т. на мач, като тя е плод на 68,5% успешна стрелба за 2 точки и 91,3% от наказателната линия. Саша регистрира средно 7,8 борби, 3,6 асистенции и 1,8 откраднати топки за пет мача. Усилията му изведоха гръцкия гранд до 3 победи и 2 поражения през месеца и второ място във временното класиране с общ актив 7-3.

Това е второ отличие за MVP на месеца в Евролигата за Александър Везенков, който спечели приза и през февруари. Тогава българинът стана първият баскетболист на "Олимпиакос" от почти 7 години, който печели наградата.

В края на настоящия месец лидерът на националния ни отбор  е в челото на няколко статистически категории за сезона. Той е първи по коефициент на ефективност (27,8), спечелени общо борби (8,7) и борби в защита (6,7) средно на мач. Везенков заема второ място при реализаторите със средно 20,1 т. в общо 10 мача от началото на кампанията.

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков затвърди впечатлението, че се намира в топформа, демонстрирана още с националния отбор на европейското първенство в началото на септември.
Баскетболният национал Александър Везенков изигра поредния си впечатляващ мач в най-силния европейски клубен турнир - Евролигата.
Феноменалното представяне на Александър Везенков от началото на новия сезон продължи и срещу един от грандовете на европейски баскетбол - "Реал" (Мадрид).
Александър Везенков продължава да носи на гръб "Олимпиакос" в най-силния европейски клубен турнир по баскетбол - Евролигата.
Клубният отбор на най-добрия български баскетболист Александър Везенков - "Олимпиакос", претърпя втора поредна загуба в Евролигата.
Гръцкият баскетболен гранд "Олимпиакос" прекъсна серията си от две загуби в Евролигата.
Баскетболната звезда на България Александър Везенков достига нови и нови висини в най-силния клубен турнир на Стария континент - Евролигата.
Звездното представяне на Александър Везенков продължава в най-силния континентален клубен турнир по баскетбол - Евролигата.

 

Още по темата