Медия без
политическа реклама

Екзотични варианти очакват тенисистите ни в Световна група II

Националите ще научат в четвъртък следващия си съперник за Купа "Дейвис"

06 Февр. 2024
Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов (вдясно) включи Пьотр Нестеров, Александър Лазаров, Димитър Кузманов, Александър Донски и Янаки Милев (от ляво на дясно) в състава за мача срещу Босна и Херцеговина, загубен с 1-3 на твърдия корт в залата на бургаския ТК "Авеню".
GONG.BG
Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов (вдясно) включи Пьотр Нестеров, Александър Лазаров, Димитър Кузманов, Александър Донски и Янаки Милев (от ляво на дясно) в състава за мача срещу Босна и Херцеговина, загубен с 1-3 на твърдия корт в залата на бургаския ТК "Авеню".

Ел Салвадор, Барбадос и Боливия са сред потенциалните съперници на България в Световна група II на тенис турнира за Купа "Дейвис". Националите ни се върнаха в третото ниво на световното отборно първенство за мъже, губейки домакинския плейоф за място в Световна група I с 1-3 срещу Босна и Херцеговина в Бургас през уикенда.

Добрата новина е, че страната ни ще бъде в урната на поставените при жребия за мачовете през септември 2024 г. Тегленето ще се проведе този четвъртък (8 февруари) от 13:00 ч. наше време в централата на международната федерация (ITF) в Лондон.

Благодарение на 44-тото си място в обновената ранглиста за Купа "Дейвис" отборът ни е четвъртият най-предно класиран тим сред общо 24-те в тази дивизия. Така ще бъде избегната среща с някой от останалите поставени: Румъния (№37), Еквадор (№39), Узбекистан (№42), Латвия (№45=), Мексико (№45=), Нова Зеландия (№45=), Пакистан (№45=), Ирландия (№49), Ливан (№50), Мароко (№51) и Уругвай (№52).

Възможните противници за тенисистите ни са 12-те опции в урната на непоставените (където в момента има 13 държави заради отложения мач между Иран и Естония, който ще се играе през март). Това са: Барбадос (№53), Южна Африка (№54), Ел Салвадор (№55), Хонконг (№56), Монако (№57), Тунис (№58), Люксембург (№59), Грузия (№60), Боливия (№61), Китай (№62), Того (№65) и Естония (№66) или Иран (№71).

Освен изброените в началото три най-екзотични състава от Централна и Южна Америка българският национален отбор не е играл никога и срещу Китай и неговия полунезависим мегаполис Хонконг. С други думи, ако се паднем срещу някоя от тези пет страни, домакинството ще бъде определено с жребий.

При шест от другите осем варианта тенисистите със сигурност ще гостуват в следващия си двубой, тъй като последните мачове срещу тези съперници са били на наша територия: Южна Африка (общ баланс 1 победа и 2 загуби), Монако (3-3), Грузия (3-0), Того (3-0), Естония (2-0) и Иран (1-0). Гарантиран мач у дома нашият тим ще има само ако изтегли Тунис (1-1) или Люксембург (3-0), тъй като за последно им е гостувал.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

тенис, Купа Дейвис

Още по темата