Quantcast

Медия без
политическа реклама

Един от собствениците се оттегля от "ЦСКА-София"

От клуба яростно отричат, но Юлиян Инджов заяви, че прехвърля акциите си на Гриша Ганчев

29 Март 2019
Сега
Юлиян Инджов (вляво) влезе в ЦСКА през март 2015 г. като част от договорка с Александър Томов и тогава имаше желание да помогне на клуба заедно с Петър Манджуков. В крайна сметка бе решено клубът да бъде оставен да фалира, а Инджов пренасочи средствата си към проекта на Гриша Ганчев "ЦСКА-София".

Промяна в собствеността на "ЦСКА-София" ще настъпи съвсем скоро. Един от притежателите на акции - Юлиян Инджов, се отказва от дела си (38.1%). Това означава, че основните съсобственици остават Гриша Ганчев, който до момента също имаше 38.1%, и Христо Стоичков (20%).

От клуба вчера енергично отрекоха подобно движение на акциите и окачествиха информациите като фалшива новина. "В клуба ни няма никакви сътресения в отношенията между собствениците Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков, прехвърляне на акции и дялово участие между тях, оттегляне от поетите ангажименти и партньорство и каквито и да било процеси, които ще попречат на ЦСКА да продължи да върви смело по пътя на възраждането и завръщането си на върха", се казва в изявление на официалния сайт. Допълва се, че подобни спекулации нямало да разколебаят отбора в преследването на успехите си в първенството и турнира за Купата на България.

Но индикациите са обратни на декларацията. Пред "Спортал" Юлиян Инджов заяви: "Да, смятам да прехвърля акциите си в ЦСКА на Гриша Ганчев. Няма конкретна причина." Освен това от "ЦСКА-София" беше освободен официално административният директор и член на УС Милко Георгиев, считан за приближен на Инджов, комуто дължеше и поста си в клуба след преместването на "Литекс" от Ловеч в София и преименуването му.

Георгиев и Инджов работиха заедно от пролетта на 2015 г., когато се опитваха да спасят ЦСКА от фалит заедно с друг бизнесмен - Петър Манджуков, и сина му Ивайло. Бяха правени планове за стабилизирането на клуба на срещи с феновете, но те не проработиха, а отборът остана без лиценз за професионалния футбол. Тогава в клуба влезе Гриша Ганчев и пое заедно с Инджов издръжката му в Югозападна В група. По-късно обаче бе избрана посока, която доведе до фалит на ЦСКА на 9.IX.2016 г. Тогава Ганчев и Инджов започнаха да си партнират в "ЦСКА-София", като вторият пое ангажимент по обновяването на базата в Панчарево.

Друга следа, сочеща към отказването на Инджов, е решението му да прехвърли фирмата "Арена ЦСКА" на приближената до Гриша Ганчев - Искра Григорова (тя е и член на УС на клуба). За това дружество се счита, че е учредено заради бъдещата реконструкция на ст. "Българска армия".

Има вероятност сега като партньори на Ганчев да влязат китайски бизнесмени, които да инвестират и в стадиона.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Одобрявате ли създаването на кабинета Денков-Габриел?