Quantcast
Един от най-важните титуляри напусна "Левски" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Един от най-важните титуляри напусна "Левски"

Отказът на Борислав Цонев да намали заплатата си доведе до негов трансфер в Украйна
Обновена
851
 Илияна Кирилова
Борислав Цонев

Борислав Цонев няма да играе повече за "Левски". Той се е разбрал да напусне клуба като свободен агент и да подпише с "Черноморец" (Одеса). Днес от "Левски" потвърдиха това с кратко съобщение, че договорът с футболиста е прекратен по взаимно съгласие.

В следващите дни 26-годишният халф ще премине медицински прегледи и ще подпише с новия си клуб. Той вече е договорил личните си условия с украинския отбор, който в момента е само на 4 точки над зоната на директно изпадащите и води битка за оставане в Премиер лигата.

Трансферът е изненадващ, но всъщност е логичен предвид случилото се в последните месеци между ръководството на "Левски" и близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Двамата са сред най-високоплатените играчи в отбора. Те обаче отказаха да подпишат нови договори със софийския клуб, след като им бяха предложени значително по-ниски заплати (по неофициални данни - почти 40% намаление). Решението на братята очевидно не се е харесало на собственика на "Левски" Наско Сираков и треньора Станимир Стоилов. Двамата ръководители неведнъж са подчертавали, че няма да правят компромиси с когото и да е, в името на оцеляването на клуба.

Борислав Цонев изнесе силни мачове за "Левски", макар формата му да спадна в края на годината. От началото на сезона той записа 20 мача, 6 гола и две асистенции във всички официални мачове на "сините". "Черноморец" (Одеса) би бил вторият чуждестранен клуб, в който халфът играе, след хърватския "Интер" (Запрешич), където бе от февруари 2019 г. до септември 2020 г.

Все още не е ясно дали Радослав Цонев ще остане в "Левски" след напускането на брат си.

 

ЗАМЕСТНИК

Ръководството на "Левски" реагира много бързо и вече намери заместник на Борислав Цонев. Това е халфът на "Берое" Илиян Стефанов. Той ще разтрогне договора си със старозагорския клуб и ще премине при "сините" като свободен агент, съобщи Dsport. Стефанов е юноша на "Левски", бил е и в школата на италианския "Авелино". От юли 2017 до края на 2020 г. играе в "Локомотив 1929" (Сф). След това преминава в "Берое", но не успя да се наложи при старозагорци. През настоящия сезон записа общо 16 мача (от тях само 7 като титуляр) и 2 асистенции.

Ключови думи:

Борислав Цонев, Левски

Още

Трансферна зима 2022

26.01.2022

Обновена

1751
Цел №1 на "Левски" вече е с отбора в Турция

24.01.2022

495
Контролни мачове (21 януари)

21.01.2022

176