facebook
twitter

Спорт

Двама титуляри отпаднаха за мача с Кипър

Хубчев ще трябва да нарежда състав без вратаря Пламен Илиев и Кирил Десподов
102
Фейсбук/БФС
Кирил Десподов започна пълноценно тренировките на лагера в "Бояна", но след това се оказа, че няма да е в състояние да играе срещу Кипър и Словения.

Подготовката на националния отбор за мачовете срещу Кипър и Словения от турнира Лига на нациите се разви по неприятен за селекционера Петър Хубчев начин. След като в неделя от състава отпадна Иван Горанов, вчера трябваше да бъдат освободени още двама играчи, при това от планираните за титуляри. Това са вратарят Пламен Илиев и атакуващият халф Кирил Десподов.

Новината за Илиев не е много изненадваща. Той лекуваше травма, която получи още при гостуването срещу Норвегия (0:1) на 16 октомври и оттогава не бе играл за тима си "Астра" (Гюргево). Все пак Хубчев го повика в състава и Илиев започна тренировки, които от два дни бяха и на пълно натоварване. В крайна сметка се оказа, че проблемът с дясното коляно не е напълно преодолян, а и влияние е оказало липсата на игрова практика.

За подсигуряване на вратарския пост Хубчев дори бе повикал предварително и четвърти играч на този пост - Благой Макенджиев ("Черно море"). Късното му включване обаче го оставя с малки шансове да бъде титуляр в петък срещу Кипър. Най-вероятно ще се заложи на 42-годишния Георги Петков, освен ако Хубчев не реши да направи изненада и да избере дебютанта Димитър Евтимов.

Що се отнася до Десподов, той е получил здравословен проблем по време на тренировките. Неговата липса засега не е запълнена с покана към друг футболист. Прави впечатление, че дори и в отсъствието на Десподов Хубчев е решил да не вика Георги Миланов, който показва постоянна стабилна форма в унгарския "МОЛ Види". По неофициална информация има напрежение между халфа и селекционера, свързана с желанието на футболиста да бъде в титулярния състав.

 

ПРОБЛЕМ И ЗА КИПЪР

В състава на Кипър също има кадрови проблеми. Първо стана ясно, че няма да играят вратарят Антонис Георгалидес ("Олимпиакос", Никозия) и защитникът Георгиос Василиу ("Аполон"), а халфът Фотиос Папулис ("Аполон") бе под въпрос. Сега и той е отпаднал, което е наложило спешното включване на дебютанта Панайотис Захариу (АЕП, Пафос).

Все още няма коментари

Още

Десподов вече има първа победа в Серия А

18.02.2019

1001
Селекционерът Пранди: Матей размишлява

13.02.2019

126
Десподов дебютира като резерва за "Каляри" срещу "Милан"

12.02.2019

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

×