Медия без
политическа реклама

Двама английски национали бяха извадени от тима след сексскандал

07 Септ. 2020
Фил Фодън
ЕПА/БГНЕС
Фил Фодън

Скандал с момичета стана причина двама английски национали да бъдат извадени от състава преди гостуването срещу Дания утре от турнира Лига на нациите. Нападателят на "Манчестър Юнайтед" Мейсън Грийнууд (18 г.) и халфът на "Манчестър Сити" Фил Фодън (20 г.) бяха уличени, че са вкарали момичета в хотелската си стая след мача с Исландия в същия турнир. Това от една страна е нарушение на режима в тима, а от друга - грубо престъпване на правилата за неразпространение на COVID-19.

Двамата веднага бяха отстранени от отбора, но селекционерът Гарет Саутгейт се опита да не бъде крайно остър с тях и обяви, че действията им са били "наивни". 

"Две от момчетата нарушиха правилата за COVID-19. Трябваше да решим много бързи, че те не бива да имат никакво взаимодействие с останалите от тима и няма да могат да тренират. Справихме се по подходящ начин. Очевидно те са били наивни. Разбираемо е за възрастта им, но целият свят в момента трябва да се справя с тази пандемия. Сега те трябва да пътуват до Англия, при това разделени един от друг", коментира Саутгейт.

От "Манчестър Сити" вече нарекоха поведението на Фодън "много неподходящо" и "далеч под стандарта, който се очаква от футболист на "Манчестър Сити" и английския национален отбор." В изявлението на "Манчестър Юнайтед" пък се посочва, че клубът е разочарован от действията на Грийнууд. Двамата вече се извиниха за постъпката си, но вероятно ще понесат и други дисциплинарни наказания от Футболната асоциация на Англия.

Срещу Исландия Фодън започна като титуляр и игра до 68-ата мин., а Грийнууд влезе като резерва в 78-ата мин.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата