facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА 1948" ще играе в елита с нова емблема

394
 Илияна Кирилова
Новата емблема на "ЦСКА 1948" беше представена от изп. директор на клуба Добрин Гьонов (вторият от дясно на ляво) и треньора Красимир Балъков.

Новият член на Ефбет лига "ЦСКА 1948" ще има нова емблема за дебютния си сезон в елитната дивизия. Логото беше представено от изпълнителния директор на клуба Добрин Гьонов и треньора Красимир Балъков.

"Новата емблема символизира най-вече София. Така подчертаваме връзката на нашия клуб със столицата. Това е едната основна причина, за да сменим емблемата си. Втората е, че искаме да се разграничим от другия отбор, който сега се казва "ЦСКА-София", но преди 2016 г. се наричаше по друг начин. Искаме да се разграничим тотално от тях и да нямаме никаква връзка. Тази емблема, която представяме не е нова. Налагана е от близо 2 години във фенартикулите ни и нашите привърженици я познават много добре", обясни Гьонов.

Преди около месец главният мениджър на "ЦСКА-София" Стойчо Стоилов обяви, че клубът му е завел дело срещу "ЦСКА 1948" за използване на името и емблемата на ЦСКА. В края на миналата година "ЦСКА-София" окончателно придоби активите на фалиралия ЦСКА, съответно и правото да използва емблемата.

През новия сезон "ЦСКА 1948" също така ще бъде с нови екипи - "Адидас", които бяха представени днес. Те ще бъдат в четири разновидности - екип за домакинства, за гостувания, резервен и екип, който е за гостувания срещу отбори с червени фланелки.

Балъков пък заяви, че е много доволен от предсезонната подготовка на "ЦСКА 1948" до момента. "През първите три седмици заложихме изключително мното на физическата подготовка. Доволен съм. Всички са здрави. Не са изпуснали нито една тренировка. Сега за лагера си в Банско ще търсим евентуално противници от чужбина за контроли. "ЦСКА 1948" е клуб, който не бърза с развитието си, но прави много сериозни крачки напред", каза той.

Все още няма коментари

Още

Българският футбол от COVID-19 се не бои

08.07.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

689 4
"ЦСКА-София" смени 10 треньори за по-малко от 4 г.

08.07.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

152 1
"Милан" обърна "Ювентус" от 0:2 за 5 минути

08.07.2020

208

Влез или се регистрирай за да коментираш

×