Медия без
политическа реклама

В "ЦСКА 1948" обещаха по 10 000 лв. за победа над "ЦСКА-София"

Клубът покани президент, премиер и министри на неделното дерби, което ще е в Бистрица

07 Март 2023Обновена
Булфото
Внушителната премия е осигурена от основния спонсор на "ЦСКА 1948" - собственикът на "Ефбет" Цветомир Найденов.

Огромни премии са обещани на футболистите на "ЦСКА 1948" за победа над лидера в Първа лига "ЦСКА-София" в дербито от XXIII кръг. Според БТА играчите ще получат по 10 000 лв. на човек при успех. Сумата е обещана от основния спонсор на клуба Цветомир Найденов, собственик на букмейкърската компания "Ефбет".

"ЦСКА 1948" е домакин на двубоя, който е в неделя (12 март) от 16:45 ч. Мачът ще се играе на стадиона в Бистрица, където "ЦСКА 1948" домакинства. От агитката на "ЦСКА-София" поискаха преместване на ст. "Васил Левски" заради големия интерес, но от БФС обявиха днес, че няма формална причина за такава промяна.

"Стадион "Витоша" в Бистрица е официално лицензиран като основен стадион на "ЦСКА 1948" за сезон 2022/23 и е изпълнил всички критерии, установени в Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2020 г. Единствените варианти даден клуб да домакинства на друг стадион в конкретен двубой е след негово изрично съгласие/желание, каквото в случая не е официално депозирано, или ако мачът бъде обявен за рисков от експертната междуведомствена комисия, което също не е факт", написаха в свое съобщение от футболния съюз.

Също така от централата в столичния кв. "Бояна" разкриха, че са направили опит да организират среща между "ЦСКА 1948" и "ЦСКА-София", но единият клуб не е изпратил свой представител:

"От позицията си на административен орган на българския футбол БФС взема отношение по всички спорни казуси и инициира среща между представителите на двата клуба, на която евентуално да се постигне консенсус по отношение на двубоя в неделя, но поканата не бе уважена от една от двете страни. Българският футболен съюз отново призовава клубовете и техните представители към диалогичност, коректно отношение и уважение към съперниците на терена и извън него."

 

ВИП ПОКАНИ

От "ЦСКА 1948" обявиха също така, че са поканили на мача президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев, служебните министри на спорта Весела Лечева, на отбраната Димитър Стоянов и на вътрешните работи Иван Демерджиев, кмета на София Йорданка Фандъкова и други отговорни фактори в държавата.

"Вашето присъствие на стадиона на такъв важен и интересен спортен двубой може да бъде знак за това, че българският спорт, в частност футбола, върви в правилна посока и може да се мери с този в другите европейски страни като ниво на организация, спортно технически достойнства и зрителски манталитет", се казва в поканата.

"ЦСКА 1948" е на трето място във временното класиране с 45 т., а "ЦСКА-София" води с 54. Втори е "Лудогорец" с 50.

Още по темата