Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Черно море": "Левски" ни победи с нередовен гол

От варненския клуб пуснаха жалба срещу рефера Радослав Гидженов

14 Май 2021
Черно море
Стопкадърът на спорната ситуация, който бе разпространен от "Черно море".

"Черно море" пусна жалба до Съдийската комисия към БФС за отсъжданията на главния рефер Радослав Гидженов и асистентите му при загубата с 1:2 от "Левски" снощи. От варненския клуб визират най-вече ситуацията при победния гол на "сините" в 78-ата мин. на Живко Атанасов. Те претендират първо, че не е имало нарушение за отсъдения непряк свободен удар, а след това Мартин Райнов, който първо игра с глава, е бил в засада при центрирането.

"Претенциите на "моряците" са няколко, като най-фрапантната грешка на Гидженов бе в 77-ата минута, когато бе отсъден несъществуващ фаул на Стефан Станчев. При последвалото центриране двама футболисти на Левски бяха в засада, като единият от тях - Мартин Райнов, игра с глава, след което падна победният гол за домакините. Ръководството на "Черно море" е крайно разочаровано от поредното ощетяване на отбора след съдийски грешки, като съзрява тенденция в решенията на реферите в ущърб на варненския клуб", написаха от варненския клуб, като приложиха и стопкадър.

Ето и запис на положението:

 

Недоволство срещу съдийството изрази веднага след мача и треньорът на "Черно море" Илиан Илиев: "Опасявахме от съдията. Третият отбор - съдийството, не беше на нивото на мача. Няма фаул, а при фаула - двама човека в засада - този, който бие към вратата и този, който вкара гола. Отборът на "Левски" с помощта на главния съдия показа как 12 минути не се играе футбол. След като вкараха втория гол, футбол не се играе."

Още по темата