facebook
twitter

Спорт

Бягството на Б. Михайлов коства поста на шефа на ст. "Васил Левски"

Допускането на джип на пистата възмути лекоатлети, а и принципала на съоръжението - спортния министър
1450
bTV
Джипът, управляван от шофьора на Борислав Михайлов, мина по цялата писта от сектор Г до сектор А, за да вземе шефа на футболния съюз.

Конфузното измъкване на президента на БФС Борислав Михайлов от медиите след загубата с 2:3 от Косово донесе неприятни последици за директора на ст. "Васил Левски" Георги Кузев. Вчера той бе уволнен от поста си. Мотиви за това не бяха обявени, но по всичко личи, че това е резултат от обществения отзвук на случилото се в понеделник вечер.

Тогава, час след мача, Михайлов бе засечен от камера как слиза по стълбите от ложите и се насочва към лекоатлетическата писта, където го чака личният му джип, за да го откара през изхода за пожарни и линейки. Така шефът на футболния съюз избегна неприятни въпроси, свързани със загубата, слабата игра на националите и поредната провалена кампания за голямо първенство при управлението му.

При "захода за бягство" Михайлов бе придружен именно от Кузев, който е бивш служител на футболната централа, където бе директор на търговския отдел на БФС и отговорник за маркетинга и рекламата до назначението си да ръководи националния стадион през 2013 г.

Стореното възмути не само фенове и медии, но и лекоатлетите, които тренират на стадиона. "Нямам думи! Не може 100 метра да извърви ли?! Федерацията (б.р. - по лека атлетика) дава луди пари, за да кърпят пистата и ние да можем да бягаме... Ако стъпим на тревата, ни правят луди... А тук да минава с джипа - пистата става на нищо", коментира пред bTV треньорът по лека атлетика Валя Демирева, майка на олимпийската вицешампионка Мирела Демирева.

Спортният министър Красен Кралев не бе остър към Михайлов, но даде да се разбере, че не е съгласен с постъпката му. "Няма изрична забрана за влизане на частни автомобили, но не е редно", каза той. Именно Кралев е принципал на стадиона и Кузев бе на негово подчинение.

 

ГЛЕДНА ТОЧКА

Очаква се селекционерът Красимир Балъков да даде отчет пред ръководството на БФС за първите си два мача, в които националният отбор допусна загуби. Преди тази среща той заяви пред "Диема спорт": "Аз съм отворен за критики. Те са добре дошли... В треньорската професия особено селекционер на национален отбор е голяма отговорност, аз съм готов за всичко, което идва след назначаването. В България има повече от 6 милиона разбирачи на футбол. Казал съм, че имам нова концепция, че подборът на играчите ще бъде по-различен. Това не става от днес за утре, няма да се откажа от това мое виждане."

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Волейболисти атакуваха Пранди след отпадането от Евро`19 (видео)

22.09.2019

2794 17
Волейболистите загубиха тежко от Словения на Евро`19

21.09.2019

968 9
Първият футболен архитект

Коментари

Bauleiter

Демек уволнен е човек, който е пуснал джипа на човека, който със сигурност му е началник. И кой го е уволнил? Дали не същият началник??! ЕБАСИ И ДЪРЖАВАТА, ЕЙ!!

 

Сгугню
снимка на Сгугню

Демек уволнен е човек, който е пуснал джипа на човека, който със сигурност му е началник.

Михайлов не е началник на Кузев. началник на Кузев е спортният министър, който го е и уволнил.

Михайлов е бил началник на Кузев преди.

 

Чети внимателно.

c7

Михайлов и Кралев са дружки, нали той го изнесе зад гърба на Премиера, да не припадне от махмурлука в Белград.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×