Quantcast

Медия без
политическа реклама

Божков и Попов няма да търсят пари от "Левски"

25 Май 2020
БГНЕС
Васил Божков и Георги Попов (вдясно)

Фактическият собственик на "Левски" Васил Божков и притежателят на мажоритарния дял от 86,6% от акциите в клуба Георги Попов няма да имат финансови претенции към дружеството. Това обяви Попов пред bTV. 

"Нашето желание е да подпомогнем клуба. Това са едни 25-26-27 млн. лв., които сме дали безвъзмездно. Даваме ги като подарък на всичките тези хора. В крайна сметка важното е г-н Сираков да поеме всичко в свои ръце и както обеща, да изведе клуба напред", коментира Попов от Дубай, където се намира с Божков, след като към двамата бяха повдигнати няколко обвинения в България.

Той обясни, че върнатите от "Левски" акции вече трябва да са в Дубай, но ще може да провери и да ги вземе във вторник или сряда, тъй като в момента там са почивни дни заради свещения Рамазан. Георги Попов потвърди, че веднага ще ги джироса отново - този път на Наско Сираков. "Тъй като г-н Борисов (б.ред. - премиерът Бойко Борисов) предполагам, че няма да отговори, както публично обяви, ще бъде ще бъде изтекъл и срокът за неговия мълчалив отказ. Тогава ще предприема и фактически действия по джиросване на акциите", заяви Георги Попов.

Думите му означават, че в най-добрия случай акциите на "Левски" ще пристигнат обратно в България в четвъртък или петък, след което Наско Сираков може да довърши процедурата и да даде съгласие, че ги приема. Той обаче няма да се води официален собственик на футболния клуб до провеждане на общото събрание на акционерите на 6 юли. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?