Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС си го върна за плакатите срещу Борислав Михайлов

Дисциплинарната комисия наложи глоби на "Левски", "Локомотив 1929" (Сф) и "ЦСКА 1948" за протестните надписи

24 Окт. 2023
БГНЕС
Публиката на "Левски" издигна плакати срещу ръководството на БФС по време на дербито срещу "Черно море" и столичният клуб бе глобен заради това.

БФС не остави без последствия недоволството на феновете срещу ръководството на БФС. На три от мачовете от изминалия XIV кръг ("Левски" - "Черно море", "Локомотив 1929" - "ЦСКА 1948" и "Пирин" - "ЦСКА-София") бяха издигнати протестни плакати срещу президента на футболния съюз Борислав Михайлов и останалите от управата. На тези двубои, както и на "Локомотив" (Пд) - "Берое", точно в 18-ата минута публиката започна да скандира и "Оставка", като символ на 18-те години управление на Михайлов.

Днес Дисциплинарната комисия глоби с по 2000 лв. "Левски", "Локомотив 1929" (Сф) и "ЦСКА 1948", като мотивировката е "издигнат плакат с неприемливо съдържание". За момента няма коментар от клубовете за тези санкции, но е сигурно, че привържениците няма да спрат да изразяват недоволството си срещу управата на БФС, в която виждат основна причина за плачевното състояние на националния отбор и футбола ни като цяло. Дори се обмисля и голям протест пред стадион "Васил Левски" преди европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември.

Футболните фенове в България решиха да покажат масово недоволството си срещу ръководството на БФС, начело с президента Борислав Михайлов. За целта се организира голям протест на 16 ноември пред стадион "Васил Левски" в София.

Сред останалите глоби прави впечатление и тази за "Славия" - 2000 лв. за "опит за влизане в стаята за видеообработка". Зад това всъщност се крие опитът на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов да нахлуе в VAR буса след загубата с 0:1 от "Хебър" в неделя и да иска обяснение от VAR рефера Георги Кабаков защо е наредил да се пребие дузпата в последната минута, която бе спасена от вратаря Георги Петков. При повторното изпълнение Георги Вълчев бе точен и донесе победата за домакините от Пазарджик. В правилника максималната глоба за подобно провинение и 5000 лв., но на Стефанов бе наложено по-леко наказание.

Самият той обясни постъпката си пред Dsport така: "Направих това, защото бях сигурен, говорих и с момчетата, че Георги Петков не е извън голлинията. Георги Кабаков ми показа, че пръстите му били отвън голлинията. Аз му благодарих и това беше. Нямам ли право като президент да видя защо е пребита дузпа?! Такъв скандален случай няма друг. Него не го ли грози глоба за това, че "Славия" е ограбен. Смятам, че трябва да има справедливост. Аз го разбирам така - да видя защо е отсъдил пребиването. Той (б.ред. - Кабаков) ми показа, че пръстите на краката са му били пред голлинията, но иначе е стъпил на голлиинята. Не се съгласявам с такова нещо. Да влязат вкъщи да те ограбят и ти да си съгласен, че са те ограбили."

Още по темата