Quantcast
БФС не смята да отлага конгреса | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

БФС не смята да отлага конгреса

128
 СПОРТАЛ
Петър Величков, за когото се спекулира, че вероятно ще е един от кандидатите за президент на БФС, пристига на днешното заседание на Изпълкома.

БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември, въпреки извънредната ситуация в страната заради пандемията от COVID-19. На днешното си заседание Изпълкомът прие организационни решения във връзка с предстоящия форум - одобрени бяха условията за избор и определяне на делегати на футболни клубове в системата на съюза, приети бяха съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите, както и за промени в устава на БФС.

Стана ясно също, че кандидатите за нов президент имат по-малко от месец, за да внесат документите си в деловодството на БФС. Те трябва да бъдат подадени до 26 ноември и да включват предложение от футболен клуб за издигане на кандидатурата, писмено заявление за съгласие и декларация за конфликт на интереси. След преглеждане на документите БФС ще обяви кандидатурите до 1 декември.

До момента само двама души са обявили, че ще се кандидатират - бившият член на Изпълкома Христо Порточанов, както и президентът на третодивизионния "Марица" Христо Христов. В следващите дни се очаква да станат ясни и други кандидати. Има голяма вероятност сред тях да е членът на настоящия Изпълком Петър Величков, за когото се появи информация, че е поканил в екипа си и Димитър Бербатов.

 

 

Все още няма коментари

Още

"Лудогорец" ще доиграe за протокола групата си в Лига Eвропа

26.11.2020

211
Ефектът Акрапович се изгуби в мъглата на "Васил Левски"

26.11.2020

Обновена

922 4
Марадона - какъвто малцина го помнят

26.11.2020

1924 14

Влез или се регистрирай за да коментираш