Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС глоби член на Изпълкома с 5000 лв.

Санкцията за президента на "Славия" Венцеслав Стефанов е заради изказвания срещу рефер

16 Февр. 2021
Илияна Кирилова
Венцеслав Стефанов

Изказванията на президента на "Славия" и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов след загубата с 0:1 от "ЦСКА-София" в събота му донесоха глоба от 5000 лв. Решението бе взето от Дисциплинарната комисия към БФС, след като преди това Съдийската комисия излезе с критично становище по отношение на Стефанов и сезира друга комисия във футболния съюз - "Етика и феърплей".

След въпросния мач шефът на "Славия" бе заявил по адрес на главния рефер Никола Попов: "Един кастриран съдия, който свиреше всичко за ЦСКА и нищо за "Славия"... Още, когато видях назначението на Никола Попов ми стана ясно какъв ще бъде резултатът на терена. Само това отчитам като фактор за загубата".

Още в неделя Съдийската комисия отвърна: "Подобен тип изказвания са обидни за честта и достойнството на всеки един човек. Подобни изказвания са неприемливи и уронващи престижа на футболната игра и футболното съдийство. Трудът, който полагат футболните съдии е достоен за уважение, а не за подигравки и унижения. Категорично заявяваме, че СК на БФС ще има нулева толерантност към подобен тип унизителни изказвания."

Дисциплинарната комисия също така наложи пет глоби по 500 лв. за неправилно подадена информация за местонахождение на футболисти - по две на "ЦСКА-София" и "Славия", както и една на "Ботев" (Вр). Специално за "ЦСКА-София" се събират вече четири подобни провинения, но както "Сега" вече писа, наредбата на БФС по отношение на подобно нарушаване на антидопинговите правила в случая е много либерална и не допуска по-сериозно наказание. И така клубовете могат да бъдат наказвани неограничен брой пъти с въпросната санкция от 500 лв., и да продължават да не спазват своите задължения.

Пет отбора от елитното футболно първенство, включително първите три във временното класиране, са нарушили антидопинговите правила от началото на сезона. Единият от тях го е направил два пъти, като във всеки от случаите е понесъл минимална финансова санкция от БФС.

Капитанът на втородивизионния "Пирин" - Николай Бодуров, пък бе лишен от права общо за 7 мача заради изгонването си при 2:0 над "Хебър" - 2 мача заради удара с глава срещу противников състезател и последвалия червен картон, още 2 мача за наплюване на съперник и 3 мача за ритане на играч при спряла игра. Бившият национал трябва да плати и 500 лв. глоба.

Още по темата