Quantcast
Бербатов поиска официално нова битка с Михайлов на 18 март | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Бербатов поиска официално нова битка с Михайлов на 18 март

Екипът на опозиционера внесе подписка на над 1/3 от клубовете за изборен конгрес на футболния съюз
627
 СПОРТАЛ
Адвокатите на Димитър Бербатов са се запътили към централата на БФС, за да внесат подписката за нов конгрес.

Димитър Бербатов спази обещанието си да събере подписи за нов конгрес на БФС, след като на последния (12 октомври 2021 г.) преизбирането на Борислав Михайлов за президент породи много дискусии. Днес юристи от екипа на бившия нападател внесоха в деловодството на БФС документи, с които се настоява за форум на футболния съюз на 18 март, като в дневния ред да бъде включена точка за избор на президент. Конгрес на БФС така или иначе бе предвиден през март, но идеята на настоящото ръководство бе на него да се гласува единствено годишният бюджет.

За да се стигне до нови избори за президент е необходимо поне 1/3 от членовете на БФС да изразят такова искане. По думите на юристите на Бербатов в момента като членове се водят 670 клуба, което означава, че са необходими подписите на над 200 клуба. Преди конгреса през октомври за редовни членове бяха признати 531 клуба, а сега те са значително повече. Въпреки това Бербатов наскоро изрази увереност, че ще събере необходимите подписи, като дори намекна, че има подкрепата на поне 309 клуба. В папките, внесени във футболния съюз, имаше подписите на 280 клуба, но стана ясно, че има и още в резерв.

Сега БФС е задължен в двуседмичен срок да разгледа редовността на подписите и да насрочи конгрес, ако установи, че над 1/3 от клубове са поискали това. През август м.г. Изпълкомът отхвърли подобно искане на Бербатов, като откри нередности в подписката. Това обаче не отказа опозиционера и той издейства свикване на изборен форум чрез решение на съда.

Сега настроението в екипа на Бербатов е, че няма да има спънки за нови избори. "Успяхме, всичко е нормално. Няма никакви сензации. Както беше обявено, внесохме документите. БФС има две седмици, за да се произнесе. Минимумът е 1/3 от членовете, които са 670, а ние сме подали подписите на доста повече от тази 1/3, което е повече от достатъчно. В тази бройка има и клубове, които бяха приети на последния конгрес. Имаме входящ номер, чакаме новини", коментира адвокат Георги Владов.

 

Още по темата:

 

 

Още

Първа лига се сдоби с трети нов член

21.05.2022

Обновена

545
Дербито на Тракия определя последния футболен евробоец на България

20.05.2022

Обновена

600
"Левски" на левскарите" е взаимноизгодна сделка