Медия без
политическа реклама

Алберт Попов влезе в Топ 15 на слалома в Аделбоден

По-слаб втори манш попречи на българина да се пребори за място в десетката

07 Яну. 2024
ЕПА/БГНЕС
Алберт Попов преодолява врата по време на втория манш на слалома в Аделбоден.

Алберт Попов завърши на 15-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Аделбоден (Швейц). Най-добрият български скиор бе 13-ти след първия манш с 57.85 сек., но направи две грешки във второто си спускане (56.14) и завърши с общо време от 1:53.99 мин. Влияние за представянето му оказа и фактът, че той още не е напълно възстановен, тъй като имаше заболяване по празниците.

Победител в слалома стана Мануел Фелер (Ав) с 1:52.62 мин., за когото това бе втори успех за сезона и четвърти в кариерата. Норвежецът Атле Лий МакГрат изпусна победата с две стотни от секундата и остана втори. Tрети на 23 стотни е Доминик Рашнер (Ав), който след първия манш бе на 16-о място, но даде най-добро време във втория (54.88 сек.) и успя да се качи на подиума.

Лидерът след първия манш Александър Стеен Олсен (Нор) отпадна в началото на втория манш, а олимпийският шампион Клеман Ноел (Фр) не успя да завърши първата част на състезанието.

Фелер е лидер в класирането за малката световна купа с 245 точки, следван от Марко Шварц (Ав) със 180 и Дейв Райдинг (Вбр) със 120. Алберт Попов е на 12-о място в подреждането с 66 т.

В генералното класиране води Марко Одермат (Швейц) със 736 т., пред Марко Шварц с 464 и Александър Омод Килде (Нор) с 320. Тук Попов е на 40-о място със своите точки от слалома.

Още по темата