Медия без
политическа реклама

Адвокат: Дълговете на "Левски" са над 20 млн. лв.

"Сините" ще получат около 10% от тази сума само от продажбата на Обертан в Турция

01 Февр. 2019
Инстаграм
Габриел Обертан позира, след като приключи двудневните преговори с ръководството на "Ерзурумспор" и подписа договор с турския клуб за 2,5 г.

Задълженията на "Левски" в момента са за над 20 млн. лв. Това заяви пред "Диема спорт" юристът Радостин Василев, специализирал се в дела, свързани с футбола. Той обаче бе категоричен, че клубът ще плати в срок дългове за около 1 млн. евро, заради които УЕФА временно блокира лиценза на клуба за евротурнирите.

"Този милион задължение на "Левски" към УЕФА при едно добро финансиране не би трябвало да е проблем за "Левски", но те имат и други задължения. Те имат задължения за над 20 милиона по моя информация - към футболисти, клубове и НАП", каза Василев. Той сподели и мнение, че трансферът на Обертан е точно в посока затягане на финансовата дисциплина в клуба: "От "Левски" започват да работят в тази насока, с продажбата на Обертан те намаляват сумата за фонд "Работна заплата."

Освен облекчение за бюджета в частта му за заплати продажбата на французина има и друга стойност - именно за решаване на част от проблемите с дълговете. В сряда "Франс футбол" съобщи, че "Ерзурумспор" ще плати 2 млн. евро за Габриел Обертан. Всички индикации обаче сочат, че сумата е по-малка. Вчера изданието Foot Mercato посочи, че "Левски" ще получи 1 млн. евро, което е по-достоверна информация. В такъв случай тези около 2 млн. лв. ще са около 10% от споменатите задължения на "Левски".

Към момента няма реални индикации, че "сините" ще спасяват положението с други продажби. За сметка на това продължава да е актуална възможността да бъде привлечен Валери Божинов. Нападателят потвърди, че е говорил вече с изп. директор на "сините" Павел Колев, но реши да запази конфиденциалност, нетипично за своята разговорлива натура.

"Не е коректно да говорим за неща, които не са черно на бяло, за нещо, което не е 100%. Всичко си остава между мен и Павел Колев. Не мога да кажа какви са шансовете да стане този трансфер", коментира Божинов от Турция, където продължава да тренира с "Ботев" (Вр).

"Левски" пък е на лагер в Кипър и се готви за контролата си с руския "Урал" в събота. Различни травми лекуват Жерсон Кабрал, Хали Тиам и Антони Белмонт, но и тримата се очакват скоро в игра.

 

СБОГУВАНЕ

Част от феновете на "Левски" изпратиха със смесени чувства Габриел Обертан. "Той със сигурност е футболист с огромни качества. Може би ни беше един от любимите чужденци. Но не може да вземаш такива цифри и да те мързи да дишаш! Откакто си подписа договора, формата му рязко спадна, а фактът, че взема огромна сума спрямо другите футболисти, довежда съответно до хаос, конкуренция и завистничество сред редиците", написа във Фейсбук групата "Сектор Б се забавлява".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?