Медия без
политическа реклама

4000 души ще могат да гледат дербито в неделя

"Да не се заблуждаваме от това къде се намира "Левски", предупреди преди мача треньорът на "ЦСКА-София" Любослав Пенев

23 Апр. 2021
СПОРТАЛ
Любослав Пенев говори на днешната пресконференция преди неделното дерби срещу "Левски".

От утре футболните фенове ще могат отново да гледат мачовете от трибуните. Това обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Условието обаче отново е да има максимум 1000 зрители на трибуна и да е зает общо до 30% от капацитета на всеки стадион.

"В областта на спорта се допуска публика при заемане на 30% от местата, но не повече от 1000 души на сектор, спазване на физическа дистанция от най-малко метър и половина и носене на защитни маски за лице. Това е считано от 24-ти", заяви Ангелов на брифинг днес. По-рано днес той беше настойчиво посъветван от лидера на ГЕРБ и досегашен премиер Бойко Борисов да допусне отново зрители по стадионите.

Заповедта означава, че първият мач от XXVI кръг на първенството, между "Ботев" (Враца) и "Черно море", който е тази вечер, ще се играе без публика, но всички останали двубои от утре нататък ще са с фенове. Това ще важи и за дербито между "Левски" и "ЦСКА-София", което е в неделя от 17:00 ч. На Националния стадион ще могат да влязат до 4000 фенове - по 1000 на всяка трибуна.

Така първият мач с публика от елитната ни дивизия през 2021 г. ще е "Етър" - "Славия" утре от 17:45 ч. Фенове бяха правили опит да поставят отново ултиматум към властите бъдат да допуснати зрители още преди началото на пролетния дял от първенството, но тогава искането им бе игнорирано.

Футболните фенове сътвориха дежавю в навечерието на подновяването на първенството. От пролетта на м. г.

Преди да стане ясно решението на Костадин Ангелов треньорът на "ЦСКА-София" Любослав Пенев изрази надежда, че ще има фенове на мача. "Рано или късно ще има публика на стадионите. Ще се радвам да има публика", каза той.

За самия мач Пенев заяви: "Винаги подсещам моите футболисти, че никога не трябва да се подценява нито един съперник независимо от мястото в класирането. Това е мач, в който ние трябва да подходим да не се заблуждаваме от това къде се намира "Левски". Играят сериозно и с много желание. Спирам до тук, няма да разкривам повече неща. Очаквам сериозен мач и битка. Не искам да говоря за фаворит в мача. Не винаги отборът в по-добра форма побеждава. Това е едно дерби, ние ще се подготвим за мача, ще налагаме стила, който искаме и ще се подготвим като за дерби. В нашия отбор не трябва да има никакво отпускане. Момчетата, които вземат участие в мача трябва да се раздават и да бъдат дисциплинирани".

Треньорът на "ЦСКА-София" отказа да съобщи дали португалецът Тиаго Родригес е възстановен и ще играе срещу "Левски". "Има много време, има и други футболисти, които се подготвят. Към момента вървим много добре", уклончиво заяви Пенев.

 

Още по темата