Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп се скара люто с лидери на Конгреса

13 Дек. 2018
Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс (до него) по време на разгорещената среща с Нанси Пелоси и Чък Шумър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се скара с лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на публична среща в Белия дом. Той настоя остро пред Чък Шумър, лидер на демократите в Сената, и Нанси Пелоси, лидер на демократите в Камарата на представителите, Конгресът да му осигури 5 млрд. долара за ограда по границата с Мексико. В противен случай той отново заплаши да спре работата на правителството.

Американският лидер подчерта, че ако получи 5 милиарда долара финансиране за стена по американско-мексиканската граница, той може да направи "страхотна стена". Тръмп предупреди, че ще бъде "горд да спре работата на правителството за гранична сигурност", ако не получи парите. Тръмп и лидерите на Демократическата партия се опитват да прокарат законопроект за предотвратяване частично спиране на работата на правителството, след като Конгресът прокара краткосрочен закон за разходите, който предоставя финансиране до 21 декември.

Шумър и Пелоси обаче заявиха, че са против отделяне на още средства за стената, но искат федералните власти да се ангажират за намиране на компромисно решение, докато се препираха с Тръмп пред камерите. "Фактът е, че вие нямате гласовете в Камарата", поясни открито Пелоси пред президента. След края на срещата Тръмп хвърлял и късал документи, съобщиха американски медии.

Ключови думи:

САЩ, граница, Демократи

Още по темата