Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Супер мъгла" предизвика катастрофа със 158 коли и 7 загинали в САЩ

Блокирана е междущатска магистрала 55 край Ню Орлийнс

24 Окт. 2023
TWITTER
Десетки смачкани и обгорели автомобили блокираха междущатската магистрала в Луизиана.

Най-малко седем души загинаха тази нощ в голяма верижна катастрофа в американския щат Луизиана, предадоха световните агенции. Заради метеорологичното явление "супер мъгла" се сблъскаха 158 автомобила на междущатската магистрала 55 край Ню Орлийнс. Освен жертвите най-малко 25 души са ранени, някои от тях се намират в критично състояние.

При катастрофата се е подпалила цистерна, натоварена с опасна течности, в резултат на което участъци от пътя са избухнали в пламъци. Полицията публикува снимки, на които се виждат десетки смачкани и обгорели автомобили.

Метеоролози обясниха, че извънредно гъстата мъгла е намалила видимостта в района до под 3 метра. Това явление възниква, когато дим и влага, отделени от мокра гниеща материя като храсти и листа, се смесят с по-хладен въздух.

Щатът Луизиана се бори от лятото с безпрецедентни пожари, екстремни горещини и силна суша. Си Ен Ен съобщи, че за 62% от щата е обявена най-високата степен на засушаване. Властите в Ню Орлийнс заявиха, че липсата на дъжд, съчетана със силните горещини през лятото, е довела до пресъхване на влажните зони и до понижаване на нивото на подпочвените води.

Инцидентът станал на мост над езерото Морепас. На място има десетки екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ, които се опитват да открият хора, затиснати под купчините смачкана ламарина.

Катастрофа с над 150 коли край Ню Орлиънс (ВИДЕО)

Ключови думи:

супер мъгла, катастрофа

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?