facebook
twitter

Чужбина

Социалистът Бърни Сандърс се оказа милионер в САЩ

Конгресът отправил призовки до редица банки заради президента Доналд Тръмп
1146
ЕПА/ БГНЕС
Американският сенатор от Вермонт Бърни Сандърс, който често атакува богатите и политическата система в САЩ, е забогатял значително след издаването на последните му книги.

Американският сенатор от Вермонт Бърни Сандърс, който често атакува "милионерите и милиардерите" и ги обвинява за несправедливостта в обществото, забогатял значително след издаването на последните му книги, предадоха агенциите. Доходите на Сандърс са били 1.06 млн. долара през 2016 г. и 1.13 млн. през 2017 г. По-голямата част от сумата са пари, спечелени от книгите му "Нашата революция", "Къде отиваме оттук нататък". Бърни Сандърс беше притискан да публикува данъчните си декларации, които според критиците му разкриват популистката същност на посланията му. Сандърс често заема позицията на "малкия човек" срещу богатите и влиятелните в обществото, но доброто му материално състояние повдига въпроса дали има правото да говори от името на бедните.

Публикуването на данъчните декларации на Бърни Сандърс и други кандидати за президентския пост през 2020 г. засили натиска върху президента Доналд Тръмп да покаже своите. Тогава Тръмп отново се оправда, че не може да публикува данъчните си декларации, защото се извършва одит на удръжките, които му е направила държавата. В отговор обаче данъчната служба на САЩ обяви, че няма пречка частно лице или компания, която е проверявана, да публикува данъчните си декларации. По време на предишната президентска кампания Доналд Тръмп наруши неписаното правило кандидатите за Белия дом да публикуват данъчните си декларации.

Две комисии на Камарата на представителите на американския Конгрес са отправили призовки до множество финансови институции, включително Дойче банк, за информация за финансите на президента на САЩ Доналд Тръмп, заявиха висши конгресмени от Демократическата партия, цитирани от агенциите. "Евентуалното използване на американската финансова система за незаконни цели буди много сериозна тревога. Комисията за финансовите услуги проучва възможно най-обстойно тези въпроси, включително доколкото те може да засягат президента и негови сътрудници", каза председателката на комисията Максин Уотърс. Председателят на комисията за разузнаване Адам Шиф заяви, че призовките включват "приятелска призовка до Дойче банк.

Финансова информация от 2018 г. показа задължения на Тръмп към подразделение на Дойче банк в размер на поне 130 милиона долара. През януари, малко след като демократите установиха контрол върху Камарата на представителите, банката съобщи, че е получила запитване от двете комисии за връзките й с президента републиканец. В. "Ню Йорк таймс", който първи съобщи за действията на комисиите, заяви, че призовки са получили още банките "Ситигруп", "Джей Пи Морган Чейс" и Банк ъв Америка. През март се разбра, че главният прокурор на Ню Йорк разследва връзките между Дойче банк, Инвестърс банк и няколко проекта на различни организации на Тръмп. 

КРИТИКА

Доналд Тръмп е подложен на остри критики от ветерани демократи в Сената заради своите „отвратителни“ и „срамни“ забележки за конгресмена от Демократическата партия Илхан Омар. Бърни Сандърс и Елизабет Уорън - и двамата кандидати за номинацията на партията си за президент, нападнаха държавния глава републиканец в Туитър. Преди това Тръмп публикува видео и съответно публикува още веднъж видео на друг потребител на социалната мрежа, в които обект на присмех беше конгресменът от Минесота, която е мюсюлманка. „Илхан Омар е лидер, който притежава сила и кураж. Тя няма да се поддаде на расизма и омразата на Тръмп. Ние също. Отвратителните и опасни нападки срещу нея трябва да спрат“, написа Сандърс. Тръмп критикува конгресменката, след като в публичното пространство се появиха нейни коментари за исламофобията, с която са се сблъскали мюсюлманите след атентатите на 11 септември 2001 г.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ загърбиха сближаването с Куба

20.09.2019

612 3
Тръмп остави автограф на границата с Мексико

19.09.2019

354 2
Путин дразни САЩ и предлага руски ракети на Рияд

18.09.2019

1491 4

Коментари

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

 но доброто му материално състояние повдига въпроса дали има правото да говори от името на бедните.

 

Глупости.

Billy-Joe Winchester

Зва милиона долара?!! Това е колкото двустаен апартамент в Пасифик Хайтс, СФ.

wreckage
снимка на wreckage

Бърни ф town hall-a на Fox днес:

 

Bernie Sanders draws enthusiastic cheers in surprising Fox News town hall

 

The setup looked potentially hostile but became a free, hourlong commercial for the Sanders candidacy, broadcast to Fox viewers

 

https://www.theguardian.com/us-news/2019/apr/16/be...

 

напрао им разказа играта на водещите.👍

 

Fox News hosts underestimate popularity of Bernie Sanders during town hall – video

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hF...

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

👌

sega_reader

Целта е да не се говори за убийцата Хилари.

Видяха в кьоравия едно око и го извадиха.

kaily
снимка на kaily

Да не пише книги повече, щото могат случайно да му донесат пари.

Баси новината...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×