Quantcast

Медия без
политическа реклама

САЩ арестуваха стотици нелегални имигранти след стрелбите

09 Авг. 2019
ЕПА/БГНЕС
Американските имиграционни власти арестуваха близо 700 души, които работели нелегално в щата Мисисипи.

Американските имиграционни власти арестуваха близо 700 души, които работели нелегално в седем земеделски стопанства в щата Мисисипи. Повечето от задържаните са от латиноамерикански произход, съобщиха агенциите. Това е най-голямата операция срещу нелегални работници в САЩ от повече от десетилетие. Тя съвпадна с посещението на президента Доналд Тръмп в Ел Пасо, където бяха застреляни 22-ма души, сред които осем мексиканци. Преди нападението стрелецът публикувал манифест, в който призовава да бъде спряно нашествието на латиноамериканци. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети градовете Дейтън, щата Охайо и Ел Пасо, Тексас, където двама нападатели застреляха над 30 души през уикенда. Придружен от първата дама Мелания, Тръмп се срещна с ранени при атаките и спасители. И в двата града президентът на САЩ бе посрещнат от демонстранти, които го обвиниха, че със своята антиимигрантска и расистка риторика е разпалил напрежение и благоприятен климат за такива нападения. Демонстрантите скандираха "Направете нещо!" и издигнаха лозунги като "Омразата не е добре дошла тук" и "Спрете този терор". "Това бе едно топло и чудесно посещение. Огромен ентусиазъм и дори любов", написа в Туитър Тръмп.

Преди да отпътува от Белия дом, Тръмп се обяви за затягане на проверките на хората, които искат да си купят огнестрелни оръжия и да не бъде позволявано на психичноболни да се сдобиват с такива. Той прогнозира, че Конгресът ще подкрепи тези две мерки, но не и забрана на огнестрелните оръжия с възможност за автоматична стрелба.

Още по темата