facebook
twitter

Чужбина

Присъда изостри отношенията между Канада и Китай

438
www.cctv.com
Робърт Лойд Шеленберг

Отношенията между Канада и Китай се изостриха с нова сила, след като канадец бе осъден на смърт в Китай. Канада съветва своите граждани да проявяват сериозна бдителност, когато пътуват в Китай, предадоха световните агенции. Канадското външно министерство внесе промени в своите съвети за пътуване в Китай, като предупреди за "опасност от произволно прилагане на местните закони". Ведомството посъветва канадските граждани да "проявяват висока степен на бдителност" заради "определени проблеми със сигурността". Предупреждението беше отправено, след като канадският министър-председател Джъстин Трюдо изрази тревога по повод смъртната присъда, издадена от китайски съд срещу гражданин на Канада по обвинения в трафик на наркотици. 36-годишният Робърт Лойд Шеленберг бе осъден в понеделник на смърт от китайския съд след нов процес, тъй като предишното решение на съда бе счетено за твърде снизходително от китайското правосъдие. Тази присъда идва в момент, в който отношенията между Пекин и Отава са изключително напрегнати след ареста в началото на декември във Ванкувър на финансовия директор на китайския телекомуникационен гигант "Хуавей Мън Ванчжоу". "Много е тревожно, че Китай действа произволно при издаването на смъртно наказание, особено на канадски граждани", заяви Джъстин Трюдо в понеделник. Китай осъди остро "безотговорните забележки" на канадския премиер Джъстин Трюдо.

Ключови думи:

канада, Китай
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Китайски филм бе изтеглен от "Берлинале"

11.02.2019

1923 7
Китайският валутен резерв се е увеличил до $ 3.088 трилиона

11.02.2019

1390 34
Турция остро критикува Китай заради уйгурите

11.02.2019

764 1

Коментари

хъш
снимка на хъш

Добър урок за нашите магарета да стоят настрана, когато атовете се ритат.

Думи думи

Хе!

В страната, която е най-големият производител на синтетични наркотици в света, осъдили на смърт за трафик на наркотици.

И кой ще им пренася продукцията?!

Или това е държавно дело...

хъш
снимка на хъш

И кой ще им пренася продукцията?!

Баце? 

Казуса
снимка на Казуса

Трюдо бил изразил тревога. Е6 да го хване за ръката за успокоение. И без това в очарователно безпомощното си подчинение на Вашингтон канадците не могат да сторят нищо повече от драматична театралност.

ЗИП
снимка на ЗИП

Зловеща история.

 

Всички знаем от историята, че будистите по принцип са спокойни хора , но развихрят ли се по-добре никой да не е пред очите им.

 

Пределно ясно е, че има война между Англосаксонския свят и Китай.

 

Англосаксите обивняват Китай, че е задействал високотехнологичната стратегическа операция "Cloud hopper" за промишлен шпионаж посредством новите 5G мрежи.

 

"Петте очи" са се събирали миналата година в Канада и са взели принципно решение за "война" - икономическа.

 

Има арестуван областен шеф на китайските тайни служби в Белгия, който е предаден на САЩ.

 

Този човек е искал да получи документацията на двигателите на GE. Това е една от съвсем малкото области в технологиите, където Китай все още буксува...

 

Китай няма да отстъпи и наистина е готов на "крайни мерки". Като едното нищо ще обеси този човечец....

 

p.s : Путин да гледа и най-съвестно да си води записки. Председателя Си му прави показно, как се действа. Не случайно случая не е сериозно освещаван във казионните руски СМИ...

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш