Quantcast

Медия без
политическа реклама

Макрон се кара на израелски полицаи и ги гони от църква в Йерусалим

22 Яну. 2020

Френският президент Еманюел Макрон се развика на израелски полицаи по време на посещение в базиликата "Света Анна" в Стария град на Йерусалим, която е френска територия, предадоха израелски медии. 

Държавният глава бил бесен, че полицаите се опитват да влязат заедно с него в църквата. "Всички знаят правилата. Не ми харесва това, което правите. Сега излезте оттук", казва Макрон на полицаите. Това се вижда и чува от разпространено видео.

"Излезте, моля ви, никой никого не трябва да провокира, разбрахте ли", казва Макрон. "Ние сме спокойни, имахме чудесна разходка, вършите добра работа в града и аз съм благодарен, но моля ви, спазвайте установените от столетия правила, те няма да се променят с мен, мога да ви кажа", буквално крещи френският лидер. "Тук е Франция и всеки знае правилото", продължава той.

Смята се, че сцената е повторение на инцидент с бившия лидер Жак Ширак през 90-те г. на миналия век, разказва френски представител пред Франс прес. Базиликата е построена от кръстоносците през XII век и е предложена на Франция от Османската империя през 1856 г. Тя е една от четирите френски територии в Йерусалим, припомнят агенциите. 

Още по темата