facebook
twitter

Чужбина

Италия ще спира неваксинирани деца от училище

132
ЕПА/БГНЕС

Децата в Италия няма да могат да ходят на училище, освен ако родителите им не представят доказателства, че са били ваксинирани, предаде Би Би Си. Решението следва продължили месеци наред национални дебати за задължителното имунизиране. Родителите рискуват да бъдат глобени с до 500 евро, ако изпратят неваксинираното си дете на училище. Според закона "Лоренцин", по името на бившия здравен министър, която го предложи, на децата трябва да бъде направена серия от задължителни имунизации, преди да тръгнат на училище. Сред тях за ваксините за варицела, полиомиелит, морбили, заушка и рубеола.

Децата до шест години ще бъдат изключвани от ясла или детска градина, ако не представят документ, че са ваксинирани според новите правила. На тези между 6 и 16 години не може да бъде забранено да ходят на училище, но техните родители рискуват да бъдат глобени, ако не завършат задължителния курс от имунизации. След първоначално отлагане крайният срок за удостоверяването беше 10 март, което обаче беше неделя и затова срокът бе удължен до понеделник. Има твърдения, че здравният министър Джулия Грило е устояла на натиск от страна на вицепремиера Матео Салвини да удължи още повече срока. Според Грило правилата сега са ясни: "Няма ваксина, няма училище".

Ключови думи:

Италия, ваксини, училище
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

19 арестувани при мащабна операция срещу мафията в Италия

17.07.2019

361
Путин пак иска възстановяване на връзките с ЕС

05.07.2019

559
Турист загина след изригване на вулкана на остров Стромболи

04.07.2019

966 2

Коментари

дъртреалист

серия от задължителни имунизации, преди да тръгнат на училище. Сред тях за ваксините за варицела, полиомиелит, морбили, заушка и рубеола.

ОППСССС!

Разгеле,

спряхме да говорим за ДЕСЕТКИТЕ имунизации, наложени от фарма мафията.

А гледаме истински необходимите.

Мога да добавя и дифтерит и тетанус.

Това вече е друго.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×