facebook
twitter

Чужбина

Фейсбук и Туитър осветляват политическите реклами

Гугъл е премахнал 277 публикации с подвеждащо съдържание от България
247
ЕПА БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей е дала разрешение на китайската компания "Хуавей" да помогне в строежа на 5G мрежа в страната въпреки предупрежденията на Вашингтон за възможни проблеми със сигурността, писа "Дейли Телеграф". От Даунинг стрийт отказаха да коментират статията. САЩ забраниха 5G технологията на Хуауей на територията си и призоваха своите съюзници от разузнавателния съюз Пет очи (Австралия, Великобритания, Канада и Нова Зеландия) да последват примера им. Миналият месец Великобритания отбеляза „сериозни технологични проблеми” в инженерния процес на "Хуауей", които поставят „нови рискове” за националните телекомуникации./АФП

Фейсбук, Гугъл и Туитър са взели мерки за публично оповестяване на политическите реклами на платформите си, отчете Европейската комисия. И трите компании са докладвали за предприети действия за разкриване на политическа реклама и за ограничаване на фалшиви новини през март. Отчетите са част от ангажимента на технологичните компании да се борят с дезинформацията, поет още миналата година в Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

Фейсбук съобщава за редица фалшиви профили, премахнати на глобално равнище през първото тримесечие на 2019 г., и за спирането на осем мрежи от Северна Македония, Косово и Русия.  Гугъл е премахнал 10 234 реклами с подвеждащо съдържание, като 277 от тях са в България. Туитър е разширил Центъра за прозрачност за рекламите си, за да обхваща и ЕС. 

Междувременно Федералното управление за авиация на САЩ (FAA) за пръв път издаде разрешително за авиокомпания на оператор на дронове Wing Aviation, подразделение на холдинга "Алфабет", чиято дъщерна компания е Гугъл. Wing Aviation има същите разрешителни като по-малките авиопревозвачи, това е важна стъпка в плановете на компанията да прави доставки чрез дронове. Тя възнамерява до няколко месеца да започне рутинни доставки на малки потребителски стоки в две области в щата Вирджиния.

Организаторите на протестите срещу отношението на Гугъл към служителите им имат проблеми в службата, съобщи пък Би Би Си. През ноември 20 хиляди служители демонстративно напуснаха работните си места с изисквания компанията да промени начина, по който реагира на сигнали за сексуален тормоз и пази правата на жените. Две от организаторките на протестите се оплакаха, че Гугъл им отмъщава за ролята им в демонстрацията. Клеър Стейпълтън твърди, че след като организирала част от протестите, е била понижена и загубила позицията си на маркетингов мениджър. Друга организаторка на протестите - Меридит Уитакър, също се оплака, че след демонстрацията "ролята й в службата се променила драматично". Гугъл отрече по някакъв начин да търси реванш срещу служителките, организирали протестите. В отделен скандал интернет гигантът разпусна етична комисия, която беше създал само седмица по-рано. Повече от 2000 служители подписаха призив срещу изваждането от комисията на Кей Коул Джеймс. Той е председател на консервативна анализаторска група, която се бори срещу даването на равни права на хомосексуални и транссексуални. 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фейсбук: От Русия вече се месят в изборите в САЩ

23.10.2019

172
Турция привика американски дипломат заради харесан пост в социалните мрежи

06.10.2019

1787 12
Фейсбук премахна стотици акаунти, страници и групи

04.10.2019

1324 5

Коментари

Best IPTV

https://proxybrowser.online/

 

 

Secure and Private Web Browsing

Proxy browser Free is a secure Web proxy browsing.Proxy browser SSL makes Your IP address automatically hidden during all your web browsing and all your Data is saved.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×