facebook
twitter

Чужбина

Ердоган събра президентите на Русия и Иран за Сирия

294
ЕПА/БГНЕС
Президентите на Иран и Русия Хасан Рохани и Владимир Путин и водените от тях делегации проведоха двучасова среща в Анкара.

Турският президент Реджеп Ердоган бе домакин в Анкара вчера на президентите на Русия и Иран Владимир Путин и Хасан Рохани. Тримата президенти обсъдиха ситуацията в Сирия и комисията за подготовка на новата конституция на Сирия в рамките на поредната среща от "формата от Астана".

Идлиб е последната голяма област, останала под контрола на въоръжените бунтовници. В последните седмици обаче сирийската армия напредва в района. Русия изтъква, че прекратяването на огъня никога не се е отнасяло за терористичните групировки, а само за цивилното население. Турция, където вече живеят над 3.5 млн. сирийски бежанци, пък се опасява от нова бежанска вълна от северната сирийска провинция. По-рано турският лидер Реджеп Ердоган предупреди, че при евентуална нова бежанска вълна страната му няма да може да се справи със ситуацията и може да бъде принудена „да отвори вратите“ към Европа.

Ердоган проведе двустранен разговор с Владимир Путин, продължил час и половина, съобщи Анадолската агенция. Преди това Владимир Путин и водената от него делегация проведоха двучасова среща с иранската делегация, водена от Рохани.

Все още няма коментари

Още

Путин: Европарламентът приравни нацистките агресори със СССР

11.12.2019

5571 146
Президентът ще предложи промени в конституцията

11.12.2019

1592 22
Путин предупреди, че Украйна готви кланета като зверствата в Сребреница

11.12.2019

596 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×