Медия без
политическа реклама

Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат

14 Юни 2022
БГНЕС
Джо Байдън

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че плановете на президента Джо Байдън за 2024 г. не са се променили и той ще се кандидатира за втори мандат.

Жан-Пиер увери, че администрацията на президента не се фокусира върху проблема с възрастта му и приоритетът на Байдън е да работи в полза на американския народ. Това изявление дойде след статия в ''Ню Йорк Таймс'', която цитира Дейвид Акселрод, бивш главен стратег в администрацията на Барак Обама, който казва, че възрастта на Байдън ''ще бъде основен проблем'', ако той се кандидатира за втори мандат. Жан-Пиер нарече тези коментари ''слухове''.

Други служители на Белия дом по-рано потвърдиха желанието на Байдън за втора кандидатура, включително бившият говорител на Белия дом Джен Псаки. През декември Байдън каза в интервю за ABC, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 г., ако остане в добро здраве. И добави, че евентуалното участие на бившия президент Доналд Тръмп само увеличава шансовете му да участва пак в надпреварата за поста.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?