Медия без
политическа реклама

Борис Джонсън внася в петък споразумението за Брекзит

17 Дек. 2019
ЕПА/БГНЕС
Борис Джонсън активно се зае да изпълни обещанието си и да изведе Великобритания от ЕС на 31 януари догодина.

Британското правителство ще внесе споразумението за оттегляне от ЕС в парламента в петък, заяви говорител на "Даунинг стрийт" 10, цитиран от агенциите. "Планираме да започнем процеса преди Коледа и да го проведем по правилен конституционен начин чрез дискусия с председателя на Камарата на общините", каза още той. Правителственият говорител добави също, че и "законите, необходими за осигуряване на излизането на Великобритания от ЕС, ще бъдат представени пред парламента в петък". Разпоредбите имат за цел да приведат в действие условията по сделката, договорени между Борис Джонсън и ЕС. Премиерът смята да спази обещанието си за бърз Брекзит.  Джонсън е категоричен, че консерваторите трябва да отговорят на доверието на народа и да осъществят Брекзит в планирания срок - 31 януари догодина. 

Джонсън направи вчера първото си обръщение към новите депутати и обяви рокади в досегашното правителство. В четвъртък кралица Елизабет Втора официално ще открие новия парламентарен сезон с реч, в която ще представи приоритетите на кабинета на Джонсън.

РЕШЕНИЕ

Борис Джонсън одобри публикуването през януари на доклада за възможното руско влияние в британската политика, изготвен от Комисията по разузнаване и безопасност в Камарата на общините.

Още по темата