facebook
twitter

Чужбина

Берлин и Париж дадоха 30 дни на Лондон за Брекзит

1111
 ЕПА/БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон (вляво) прие британския премиер Борис Джонсън в Елисейския дворец в Париж.

Френският президент Еманюел Макрон е много уверен, че Великобритания и ЕС ще могат да намерят решение за Брекзит в рамките на 30 дни - график, предложен от германския канцлер Ангела Меркел, предадоха агенциите. "Това може да стане, ако има добра воля от двете страни", каза Макрон при срещата си с британския премиер Борис Джонсън в Елисейския дворец в Париж. Преди това в Берлин Меркел обяви, че дава 30-дневен срок на Великобритания да излезе с алтернативно предложение на нежелания от британците предпазен механизъм за ирландската граница. "Великобритания иска да постигне бърза сделка за Брекзит, но недемократичният предпазен механизъм за ирландската граница трябва да отпадне изцяло, за да се предотврати излизането без сделка", обяви от своя страна Борис Джонсън. 

Френският президент заяви, че решението на Великобритания за излизане от ЕС трябва да бъде спазено. Но той добави, че предпазният механизъм за Северна Ирландия е необходим за запазването на политическата стабилност и на единния европейски пазар. Джонсън обясни, че с "енергия и креативност можем да намерим път напред". Еманюел Макрон обаче предупреди, че всяко споразумение за Брекзит, което двете страни могат да постигнат през следващия месец, няма да бъде много различно от съществуващото. 

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е "силно насърчен" от разговорите си с Меркел в Берлин. Той подчерта желанието си за сделка с ЕС, но добави, че е "жизненоважно за доверието в политиката" Обединеното кралство да напусне ЕС на 31 октомври. Той добави, че "при никакви обстоятелства" Великобритания няма да постави контролни и пропускателни пунктове на границата между Ирландия и Великобритания.

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Британският парламент гласува за Брекзит на 31 януари в 23:00 ч.

22.01.2020

478 8
Кремъл: Борис Джонсън се помоли за среща с Путин

20.01.2020

9454 59
Борис Джонсън се скара на Путин да не прави повече като със Скрипал

19.01.2020

8182 40

Коментари

Mickele

БРЕКЗИТ, А СЛЕД ТОВА НАКЪДЕ?

http://biacg.com/index.php/2017-05-23-12-23-39/ite...

Sir Mano

Той добави, че "при никакви обстоятелства" Великобритания няма да постави контролни и пропускателни пунктове на границата между Ирландия и Великобритания.

 Е, значи ще ги постави Ирландия ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)