facebook
twitter

Чужбина

Анексията на Крим струва на Москва 150 млрд. долара

1158
https://rg.ru
Руският президент Владимир Путин поздравява служителите на Балаклавската ТЕЦ при откриването й в Крим.

За петте години от анексирането на Крим Русия е загубила над 150 милиарда долара и тази тенденция продължава, съобщи Блумбърг. Изданието отбелязва, че освен загубите от наложените санкции, Москва харчи огромни средства, за да строи на полуострова скъпи електроцентрали, мостове, инфраструктура. Брутният продукт на Русия в края на 2018 г. е отбелязал 10% спад в сравнение с 2013 г., като 5.6% от този спад се дължат на санкциите, 4.2% - на поевтиняването на петрола. Същевременно се отчита и промяна в обществените настроения в Русия по отношение на анексията на Крим. През м.г. 67% от руснаците все още са виждали от нея повече плюсове, отколкото минуси, докато в момента така мислят 39%. Други 39% са на мнение, че позитивните и негативните последици са поравно.

Руският президент Владимир Путин участва в понеделник в церемонията по откриване на две нови топлоелектрически централи в Крим, които трябва да решат проблема с електроснабдяването на полуострова. Крим беше свързан с енергийната система на Украйна до октомври 2015 г., когато далекопроводите от украинска страна бяха взривени. Оттогава електроснабдяването се извършва чрез енергиен мост през Керченския пролив. „18 март е важен ден за Севастопол, за Крим и за цялата страна. Преди 5 години бе повторното обединение на Крим с Русия. И още тогава разбирахме, че ни предстои мащабна работа. И днес тя върви по план, благодарение на нашите общи усилия тя носи значими резултати“, каза Путин в Севастопол. Той допълни, че с новите мощности Крим вече може и да изнася електроенергия. Програмата на Путин включваше също така срещи с представители на местната власт, обществеността и посещение на мемориалния комплекс „Малaхов кургaн“, посветен на отбраната на Севастопол през Кримската и Втората световна война.

 

ПОЗИЦИИ

 

По повод петата годишнина ЕС потвърди, че не признава анексирането на Крим от Русия. НАТО пък разпространи изявление, в което отново решително осъжда това действие и призова Москва да върне контрола над Крим на Украйна. Алиансът е дълбоко обезпокоени от нарушенията на човешките права, извършвани от руските де факто власти в Крим срещу украинците, кримските татари и представители на други местни общности. НАТО посочи, че обичайните отношения няма да се върнат, без Русия да предприеме промяна към ясни и конструктивни действия.

Ключови думи:

Путин, крим, годишнина, НАТО
11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин приема Ким във Владивосток

24.04.2019

159
Северна Корея поиска преговори без участието на САЩ

16.04.2019

2151
Русия напълно прекрати сътрудничеството си с НАТО

15.04.2019

1765 38

Коментари

ablepsia

загубила над 150 милиарда долара и тази тенденция продължава, съобщи Блумбърг

Ахъм, и гроздето - кисело!

Западняшки тъпанарщини!

Крим се върна в Русия след незаконностите Хрушчови и това няма как да е загуба за Русия. А че хохолите бяха зарязали полустрова да се разпада, е отделен въпрос - видях с очите си на  какво беше заприличал още в края на 90-те г. на ХХ в.

 

А  България и Ес-ес колко са загубили от пепелните асфалти на Хай Буй, мммм? Или когато загубите се "реализират"  от наши кучи синове, според грамата на онзи амбасадор, са инвестиции, а когато Русия инвестира за добруването на собствения си народ, е загуба?

Двойни аршини, наподобяващи гьобелсовите крокодилски сълзи за Полша!

 

ablepsia

Москва харчи огромни средства, за да строи на полуострова скъпи електроцентрали, мостове, инфраструктура.

 

Престъпеление бе, престъпление на кървавия  путински режим - инвестират и строят мостове и  модернизират взривените от укрофашагите електроцентали и водопроводи в собствената си държава, че се и гордеят с това, вместо да ги капиталовложат в сащисан шистак и несъществуващи ефки   - не ги й срам!

 

Смешен плач за хорските инвестиции в хорските земи!

 

 

А нашите медии услужливо и безсмислено препечатват ли, препечатват подобни нелепици...

ablepsia

извършвани от руските де факто власти в Крим

 

Де факто или де юре, мммм? А кви да са властите в Руската федерация? Зимбабвийски?

ablepsia

 Същевременно се отчита и промяна в обществените настроения в Русия

 

От кого се отчита - от левадите, от блумбъргите или от марсианците? 

И защо тази изсмукана от блумбъргските пръсти примитивна пропаганда, започваща още в заглавието, защото "анексия" на Крим  не е имало, трябваше да предшества дописката за празненствата по случай освобождаването на Крим от незаконната хохолска окупация, натресена на кримчани от хрушча?

Invisible

   Велика е Руската Империя.

   Може да си позволи да изхранва чеченци, абхазци, кримчани, донбасци, а скоро и молдованци.

   

TheBoss

Абе само с изхранването на руснаците нещо не се справя 😁

TheBoss

Престъпеление бе, престъпление на кървавия  путински режим - инвестират и строят мостове и  модернизират взривените от укрофашагите електроцентали и водопроводи в собствената си държава, че се и гордеят с това, вместо да ги капиталовложат в сащисан шистак и несъществуващи ефки   - не ги й срам!

 

Уникално !!! 😂😁

sega_reader

Заглавието на редакцията ли е ?

Анексия ?!?

Това международното право на нищо го направиха.

Памфуций
снимка на Памфуций

Крим се върна в Русия след незаконностите Хрушчови и това няма как да е загуба за Русия. А че хохолите бяха зарязали полустрова да се разпада, е отделен въпрос - видях с очите си на  какво беше заприличал още в края на 90-те г. на ХХ в.

Ти в руската провинция "в края на 90те" била ли си, особено след срива 98 г.? Да речем в Краснодар или Ростов на Дон? Аз не съм бил, но пък ми показваха снимки. Сравнявах ги с мизерията в Псков, който тъкмо бях посетил и пак снимките ме потресоха.

Душко

Это кьде са отишли БАКШИШИТЕ НИ ! За някакви си мостове и ВЕЦ и ТЕЦ !

Казуса
снимка на Казуса

Путин строи ново летище в Симферопол, два нови ТЕЦ-а, които почват да изнасят ток за Краснодарския край, магистрала през целия Крим, мост от Керч за Таман, "Артек" стана най-модерен детски лагер...

И като си помисля колко малко строи Бойко и си викам: Браво, че имаме такъв водач, който ни струва толкова малко! Да живей!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×