facebook
twitter

Първа страница

Борисов осъмна като автентичен антикомунист

В нелепа тирада вождът на ГЕРБ събра враговете си от целия политически спектър под шапката на БКП, която вече ненавижда
5 542
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Да покажем как изглежда пропуканият ГЕРБ, иронично обяви Борисов, сочейки строените като армия зад него новоизбрани кметове.

В желанието си да представи своята партия като автентичната българска десница, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разби на пух и прах всякаква логика и вкара всичките си врагове – и отдясно, и отляво, под шапката на БКП. С особена ярост той атакува "Демократична България", която в несвързана тирада, произнесена пред ръководството на партията и новоизбраните й кметове, навърза с независимия кандидат-кмет на София Мая Манолова, с Костинбродската афера и дори с изтребителите „Грипен“. А себе си и своите съюзници от СДС представи като истинските десни антикомунисти – въпреки че самият той не се отказва от членството си в БКП след 10 ноември 1989 г. и затова напуска пожарната. 

От самото начало на обърканата си реч Борисов показа, че най-много са го подразнили предизборните призиви на "Демократична България" за промяна на статуквото. И с нескрито задоволство заговори за провала на тези надежди: „Хасково – само преди 3 месеца от там тръгваше промяната, нали си спомняте? А гражданите на Хасково как ни отвърнаха? С победа още на първи тур!“. Заслугата отдаде на Делян Добрев, който напусна парламента след шуробаджанашки скандал в община Хасково. „По-добра реабилитация от тази няма, брат!“, похвали го партийният лидер. И продължи с насмешка: „Ами Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Елена, Лясковец – няма ли ги на картата? И само каква промяна става!“

Речта му започна да се ожесточава, докато се ядоса толкова, че започна да звучи съвсем безсмислено. „Ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца, внуци на червената номенклатура“, заклейми Борисов "Демократична България", напълно пренебрегвайки факта, че в ГЕРБ има много представители на средната номенклатура на БКП и внуци на висшата. Гневът му нарасна, когато си спомни за Костинбродската афера, заради която ГЕРБ тежко пострада на предсрочните избори през 2013 г. „Те ли са демократи, бе? Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Това не е градска десница. Това е опозицията вътре в комунистическата партия. Тя с нейните сателити сега работи“, обясняваше неясно Борисов. Така и не се разбра какво е било участието на "Демократична България" в скандала.

Напук на всякаква логика, Борисов обвърза десните и със скандалите около изтребителите. „Кога се озлобиха най-много? Когато почти купиха „Грипените", а ние обърнахме и дадохме геостратегическото направление за първи път на България реално. Това най ги вбеси“, обясни Борисов на притихналите си съпартийци.

След което мисълта му направи рязък скок и каза, че десните „станаха още по-яростни“, след като започнал строежът на газовия интерконектор с Гърция. Излезе, че десните завидели на управляващите за енергийната диверсификация, тъй като заради успеха на ГЕРБ „вече не са актуални“.

Кулминацията дойде, когато свърза "Демократична България" с шпионския скандал с Русия. „Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека! Е, това вече ги разкри и си отидоха при Мая Манолова!“, обобщи Борисов като една "Алиса в огледалния свят".  

Всъщност премиерът, както и МВнР вече трети ден се пазят да коментират заплашителните думи на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, че ако на обвинения в шпионаж в полза на Русия Николай Малинов се случи нещо, ще има последствия за България.  Що се отнася до "Демократична България", коалицията всъщност отказа подкрепа на бившия омбудсман на балотажа.

Накрая водачът на ГЕРБ даде да се разбере, че няма друга десница освен неговата партия и нейните съюзници: „В някои градове със СДС бяхме противници. Когато става въпрос за ценности, за синята идея за демокрацията, за антикомунизма, ние нямаме за какво въобще да се замисляме ... Дори да сме противници, принципът на синия цвят ни задължава да бъдем заедно“.

Съвсем същата линия, дори по-радикална, пое и бившият президент Росен Плевнелиев, когото управляващите бяха поканили на своята сбирка. Плевнелиев директно повтори лъжата, че „ръководството на "Демократична България" влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова“. На десните арогантно заяви: „Не просто трябва да дадат оставки, а направо да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред, за да се знае кой кой е“. 

ПРЕПОРЪКИ

За разлика от други форуми на ГЕРБ, когато критикуваше рязко своите съпартийци, този път Борисов не го направи, като отново се оправда с опозицията: „Като ви се карам, тези отсреща си мислят, че са едва ли не някаква алтернатива ... Нека да ни видят усмихнати, пък ще ви се карам и ще ви предупредя другия път“. Обясни им обаче как да работят, така че гражданите да ги забелязват: „Не само трябва да сте много добри и много честни и прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш ... Като видиш паднало дърво, отиди и го премести, метни го на гръб! Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината. Докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, докато не я сменят, да видят хората !“.

РОМИ

Борисов направо призна, че твърденията за широка подкрепа за ГЕРБ от страна на ромите са истина. Но нагло обяви, че причината била в грижата, която партията положила за малцинството: „Казаха, че циганите много обичали Бойко. Бойко имат правото да го обичат. Като ме видят и скачат да викат, защото им осигуряваме работни места и им вкарахме 50 хиляди деца да се учат, а не да крадат ... Затова считам, че имаме право да гласуват повече за нас“.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БСП ще внесе нов вот на недоверие

14.08.2020

1462 8
Тези протести са по-честни от предишните

11.08.2020

ДИЯН БОЖИДАРОВ

3330 17
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2278 13

Коментари

Stern

Това би трябвало да влезе в учебниците по психиатрия.

Но пък е светата истина за 80-те %.

zumer

ОПГ

wreckage
снимка на wreckage

Като ме видят и скачат да викат, защото им осигуряваме работни места и им вкарахме 50 хиляди деца да се учат, а не да крадат .

Къде им ги фкарахте теа деца?

 

междудругото, оня гербер дето е четвърти одляво надясно на задния ред на снимката е...неква апсолютна снежанка.

Илиан Мавров156...

Правописа пич!

fractal
снимка на fractal

Не е важно кой прави хората а е важно кой пише сценария 

wreckage
снимка на wreckage

въопще целата снимка е шедьовър на религиозното изкуство, особено Магнолий ф позата на света Тереза ф пристъп на екстаз.

 

Таа специално поза е ноо използвана од скулптора Дж.Л.Бернини, когато на същия му се е налагало да праи фигури ф положение на екстаз. Художникът Ел Греко също е рисувал подобни лица. Тогава разбирасе, не е имало още фотография, та се е налагало хората да праат фсичко на ръка.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

?? Точно това си мислех, докато гледах снимката, макар първата ми асоциация да беше със св. Франциск, та се загледах за някое гълъбче.

Forza NATO

Верно на Ел Греко избива! ? ?

 

сталкер пустиняк

Това е типичната Бокова поза, в която показва и казва, че благодари на Началника!

 

Интересно, няма ни един гербераст да се умили от простотиите на своя патрон. Циганите май все още не дращят по форумите, та затова. 

 

То и друго ми направи впечатление - Тиквоний почна да говори за себе си в трето лице, точно както го е правил късния Сталин. 

майор

Обясни им обаче как да работят, така че гражданите да ги забелязват: „Не само трябва да сте много добри и много честни и прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш ... Като видиш паднало дърво, отиди и го премести, метни го на гръб! Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината. Докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, докато не я сменят, да видят хората !“.

Да влизат санитарите, че не се тръпи вече ?

Jordan_13 2

Бойко тва с дървото на гръб, дето ще го метне тоя герберски Иля Морумец;))) и да го видя, нема го повервам;))) Но ти думам арабийската, че, ако некой твой кмет с костюмчето от лъскавото офисче, се напне да носи дръвцето на гръб, и почне му се изсулва  дръвцето от рамото  или  па залита с него, напред-назад,  оплитайки кълки, да му покажа как да го носи пред електората, за да бъде "хироу";))) Щот аз на бърчинката го правя всеки ден;)))

Erato

Ами дайте да видим "лепите" тиради на вашите любимци корни, маяма, бойкикята и пр. лузери кой и колко ги слуша. Даже и съсела демонстрира някакво разбиране, а не чугунщини до втръсване - Борисов така, Борисов онака, страхливец, глупак и какви ли още не простотии от класа.

Вземете по-добре да си записвате какво и как казва, учете се, белким и вас ви заобича народа, ама не ми се вярва... 

Интервал

Erato, ясно, че си с герб на главния мозък, но е доста примитивно да причисляваш всеки критикуващ ОПГ ГРЕБ към привържениците на другите групировки. За мнозинството от хората, абревиатурите на различните групировки нЕмат значение, като това е очевАдно. Материалът е един и същ. Моля, поне пробвай да се причислиш към частично мислещите гербави тролове, щото сега спокойно можеш да бъдеш заместен и от чат-бот.

първолета

За "обичта на народа" - Бойко говори всъщност за обичта на циганите? . Е, тук един списувател по време на изборите веднага трябваше да скочи по темата "расизъм", защото не само ги нарича "цигани", а и говори за всички тях като метачи, вкарани в училищата, скачащи, викащи, обикновено крадци ... което си е чист расизъм. Да не говорим за един клип от джип, в който ги нарича през смях "извъземни".

Бург Гаски

 

"...принципът на синия цвят..."

 

Може ли някой да ми го обясни този принцип, защото не искам да си умра без да съм наясно?!

premier

бсп декларативно е наследница на бкп с всички резерви по същество. А герб кои са? Копелето на бкп...

Biberkov

Страшна мъка е обзела комунделската фауна. Те се гласяха с голяма кошница, а то излезе че са си политически запъртъци.

Още по забавно е в тъмносинята част на спектъра - там има радост как са спечелили няколко балотажа в А

София, но забравят че това се е случило с помощта на гласовете на комунделите.

 

Демек, и в ляво от Борисов, и в дясно цари пълно объркване и лека наркотична еуфория. Забавно е какво ще излезе от цялата работа.

Доц.Трътлев

Прочете ли му бръщолевенето в дописката? Ако не си, прочети и тогава коментирай.

н16
снимка на н16

Какво да е осъмнал - новата "българска" власт, за 30 години - забрави абсолютно миналото. От 1945 до 1989 година. Както и преди това. Сякаш предишните години не ги е имало - а ще има само напред, към светлото бъдеще.

Георги Вълков д...

Що премиерът, що екс-президентът – все глупости плещят. Чудя се има ли някой да ги възприема сериозно изобщо? Техните словоизлияния  трябва да се излъчват в някакво комедийно шоу. А думите на Бойко за циганите си е направо дискриминационна реч – как същите вършели най-черната работа, дето нямало кой друг да я свърши. И за това благодарели на бащицата ;-) Дори Комисията срещу дискриминацията или Хелзинският комитет може и да се задействат за подобни речи, ако не ги е „шубе” ;-)

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, докато не я сменят, да видят хората!

 

  :-))))))

 

Това го бях пропуснал. Още се хиля ?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Прочете ли му бръщолевенето в дописката?

Борисов сре]у ДБ почти дословно повтаря приказките, които ги плещеше Асол тук, но с обратен знак. Негов творчески принос е, обаче, че ги обвини в съпричастност към "руската шпионска афера". 

 

emo1971

 

"...принципът на синия цвят..."

 

Може ли някой да ми го обясни този принцип, защото не искам да си умра без да съм наясно?!

Ми, щом Борисов се позовава на този "принцип", то най-вероятно:

https://www.segabg.com/node/53958

щото сам той несъмнено е... смърт за България...?

Mrx

Erato

Вземете по-добре да си записвате какво и как казва, учете се, белким и вас ви заобича народа, ама не ми се вярва... 

 

  Аз съм прост и вие сте прости", ей това е народът който обича бат ви Бойко. Другите или гласуваха за Мая Манолова или въобще не гласуваха, защото не са прости, като ГЕРБерите.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Я стига! Ел Греко! Де го половин платно тъма над персонажа? Изкуствоведи! Тоя си е Цончев от Вчера.....и нито един кариес!

Влез или се регистрирай за да коментираш