Quantcast
МВР състави актове на протестиращите с камиони | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

МВР състави актове на протестиращите с камиони

1 910
 БГНЕС

Протестът на пътно-строителните фирми пред Министерски съвет от 11 октомври, при който тежкотоварни камиони навлязоха в Ларгото, няма да се размине без последствия. Днес от МВР съобщиха, че всички участвали шофьори ще получат актове по Закона за движение по пътищата.

"В районните полицейски управления се призовават водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протеста, на които ще бъдат съставени съответните наказателни постановления", обявиха от вътрешното министерство.

Разяснено бе и, че организаторите на протеста са били предупредени в аванс да не включват камиони по време на акцията си. "На официална пресконференция на 10 октомври в ГДНП беше съобщено, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона "Център". За забраната за влизане на тежкотоварни машини беше уведомена Българска браншова камара "Пътища".

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.

Въпреки че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на СО и от 11 октомври в частта на т. 6.15. (проявата да се проведе извън зоната за сигурност на Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет), служителите на МВР не са възпрепятствали демократичното право на мирен протест.

Относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи, уточняваме, че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР", обявиха още от министерството.

 

 

Ключови думи:

пътни фирми, протест, МВР

Още

МВР отнема лиценза за охрана на "Делта гард"

27.10.2021

2044
МВР: Спецпрокуратурата отказва арести на престъпни групи

25.10.2021

Обновена

9216
Бизнес и синдикати договориха с премиера помощи за скъпия ток до месец

19.10.2021

Обновена

1454