facebook
twitter

Икономика

Ангелкова откри шарен туристически щанд в Мадрид

494
 МТ

"България се представя все по-успешно на пазара в Испания, в Европа и по света като целогодишна туристическа дестинация. Присъствието в Мадрид на български туристически фирми и региони дава отлична възможност да се разкрие потенциалът на страната ни като конкурентна целогодишна дестинация за летен, зимен и разнообразни форми специализиран туризъм", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на доста пъстрия български щанд на 40-ото туристическо изложение FITUR в Мадрид, което ще продължи до 26 януари.

Според министерството на туризма тази година във FITUR участват "над 11 000 профилирани компании от 165 страни. Основните изложители надхвърлят 900 и предлагат продуктите си върху панаирна площ от близо 70 хил. кв. м. България е традиционен участник в борсата и с всяко ново издание привлича интереса на голям брой участници и потребители с атрактивни оферти за пътувания и ваканция".

Тази година България е с информационен щанд на площ от 100 кв. м, организиран от Министерството на туризма. На него се представят 12 туристически организации, фирми и общини, като общините са Столична, Варна и Пловдив.

"Те предлагат оферти за много видове туристически услуги с високо качество – културно-исторически, балнео- и спа-, уелнес-, гурме-, винени-, сити турове и др. Чрез иновативни технически средства участниците имат възможност да разкрият туристическия профил на регионите", пише сайтът на министерството.

Вчера, на среща с испанската си колежка Мария Рейес Марото Ангелкова е цитирала любимите си данни от последните си изказвания - как туризмът има стратегическо значение за България с дял от близо 12% в БВП и 11% от националната заетост. И е посочила, че за периода януари-ноември 2019 г. близо 85 000 испански туристи са посетили България, но възможностите били по-големи. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

27.05.2020

572 4
Хърватия откри туристическия сезон ...засега

26.05.2020

АДЕЛИНА МАРИНИ

878 2
Ангелкова: Ще се рекламираме и с ниския брой на заразени и починали

26.05.2020

Обновена

2923 35

Коментари

sega_reader

Влиза първият съветник на премиера.

-  Господин Борисов, има две новини за вас, от коя да започна ?

- От добрата, разбира се.

- Добрата е, че спечелихме изборите.

- Добре, а лошата ?

- Лошата е, че никой не е гласувал за нас.

. . .

Калпазанче

Тая пачавра до кога ще ходи по екскурзии на държавни разноски, без грам полза. Нискотарифните авиокомпании на практика доведоха испанци в България, но главно в София и  който дойде не повтаря. Като види ул. Кръчмарска с раздрънканата теракота и дупките в околноста и му се отщява. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×