Медия без
политическа реклама

Визита на Алла Пугачова в Москва разбуни критиците ѝ в Русия

Певицата се завърна за погребението на дизайнера Юдашкин и бързо отлетя обратно за Израел

12 Май 2023
Алла Пугачова на погребението на дизайнера Валентин Юдашкин в Москва.
Иван Макеев KP.ru
Алла Пугачова на погребението на дизайнера Валентин Юдашкин в Москва.

Звездата на руската естрада Алла Пугачова за кратко се върна в Москва и след дни бързо отлетя обратно за Израел, където се премести да живее със семейството си след началото на руската инвазия в Украйна. Певицата пристигна в страната специално за погребението на своя близък приятел, стилиста Валентин Юдашкин, който почина на 2 май ненавършил 60. Моделиерът от 2016 г. се бореше с онкологично заболяване на бъбреците. Примадоната на песента сподели, цитирана от lenta.ru, че той й е гостувал преди няколко седмици в Израел, макар и много болен, и тя по никакъв начин не би могла да не го изпрати в последния му път. Пугачова долетя в Москва заедно с възрастната майка на Юдашкин, която отдавна също живее в Обетованата земя.

Асистентката на певицата – Елена Чупракова, е потвърдила пред РБК, че тя си е заминала. „Тя вече си замина, а вие още не можете да се успокоите. Не можете да живеете без Пугачова!“, обръща се помощницата й към критикарите на звездата.

Алла Пугачова за кратко бе в родината си и през август. След като съпругът й, шоуменът Максим Галкин, бе обявен за „чужд агент“, певицата застана в негова защита, заявявайки, че той е честен човек и патриот, и в знак на солидарност поиска от руското Външно министерство и тя да бъде включена в регистъра на чуждестранните шпиони. На критиците си Кралицата на естрадата чрез социалните мрежи каза, че са „били крепостни, а сега са роби“ и скоро след това напусна страната, изразявайки недвусмислено несъгласие с политиката на Кремъл.

През октомври 2022 г. Пугачова потвърди, че се намира в Израел, а през ноември подаде заявка за закриване на последната й работеща компания в Русия.

Сегашната визита на певицата за прощалната церемония с Юдашкин се превърна едва ли не в най-обсъжданото събитие през последните дни. В руските медии се завъртяха слухове за това продаден ли е или не замъкът на семейството в Подмосковието, коментираше се частният самолет, с който Алла Борисовна е долетяла, нарекоха лицето й „мъртво“ след безбройните пластични операции, а походката й – тежка и болезнена. Не бе пощадена и шапката на Примадоната, определена като  „прекалено претенциозна“ за траурна процесия, а някои журналисти не пропуснаха да напишат, че певицата е била посрещната хладно от местните знаменитости и някои от тях дори я избягвали.

Хорът на критиците на Пугачова веднага намери повод да избухне отново. Телевизионният водещ Владимир Соловьов, обсъждайки пристигането на певицата, не спести грубости. „Не разбирам защо пуснаха Пугачова обратно. Какво е това все пак? Възможно ли е всичко това? Можеш да разнасяш за страната си каквото ти хрумне, можеш да избълваш какво ли не, а след това ти е позволено да се върнеш? Давайте сега, покажете я и по телевизора, дайте й да направи концерт. Паднете й в крачетата, посрещнете я с цветя. Нали ви ощастливи: майката хранителка се върна!“, гневи се Соловьов. Актрисата Яна Поплавская написа в социалните мрежи: „Умишлено мълчах и чаках реакцията на обществото. Имам само един коментар за тази случка. Сложете вашата "примадона" в къса пола на табуретка на Червения площад. Наредете се на опашка и я целувайте отзад с думите "Радвам се да те видя"! И да се излъчва пряко по телевизията! Но да се строят всичките й обожатели, та цялата страна да види тази колона…“. Обидните излияния за певицата набързо събраха над 3700 харесвания, но и множество несъгласия в коментарите.

Пред „Комсомолска правда“ асистентката Елена Чупракова е потвърдила, че именно тя, а не някакъв неин виртуален двойник, е отговорила по този повод на жалките критикари в Мрежата, че Пугачова си е заминала за Израел, а те още не могат да се успокоят в злобата си.

По време на погребението на Валентин Юдашкин обаче дори прес-секретарят на руския президент Путин – Дмитрий Песков, се отнесе уважително с певицата и побеседва с нея, припомня „Московски комсомолец“. Съобщава се, че Песков се приближил към Алла и й целунал ръка с думите „Как сте? Много се радвам да ви видя“, цитира го изданието. Други подробности за разговора им не са огласени.

 

Последвайте ни и в google news бутон