Quantcast

Медия без
политическа реклама

Виетнамският син на Бранджелина стана художник

19-годишният Пакс ще представи под псевдоним своя изложба в Тел Авив

18 Яну. 2023
ЕРА/БГНЕС
Анджелина Джоли и Пакс по време на церемонията за наградите "Затен глобус 2018"

Приемният син на холивудските актьори и бивши съпрузи Анджелина Джоли и Брад Пит стана художник, съобщи изданието Page Six. 19-годишният осиновен от тях Пакс Тиен Джоли-Пит не желаел да спекулира с имената на известните си родители и се представя под псевдонима Embtto, като се готви да покаже за пръв път своите произведения на изложба в Тел Авив. Изданието отбелязва, че младият творец работи в смесена техника и използва както цифрови, така и традиционни формати. Източници определят картините му като абстрактни и уточняват, че не фигурират в NFT формат. За Пакс рисуването не било просто хоби, а той имал намерение да се занимава сериозно и професионално с изобразително изкуство.

Така Пакс тръгва по стъпките на прочутия си баща-осиновител, макар че не се разбира особено добре с него. През септември миналата година Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха съвместна изложба със световноизвестния британски художник Томас Хаусаго във финландския град Тампере. Посетителите на Музея на изкуствата „Сара Хилден“ имаха възможност до 15 януари да видят скулптурите на холивудския ас, изработени от гипс, прозрачен силикон, боеприпаси. Първата пластика, която актьорът някога е направил, се нарича House A Go Go (2017) и представлява 46-сантиметрова композиция от дървени отломки. Брад Пит – един от най-многостранните филмови актьори на нашето време, е до голяма степен самоук, но изключително мощен талант в изобразителното изкуство, подчертават от музея. Творбите на Пит имат ексцентрични заглавия: „Самонанесена огнестрелна рана в къщата“, „Целейки се в теб, видях себе си, но този път беше твърде късно“, „Робувайки на нашите пороци“, „Държачи на свещи за любими хора“ и т.н. Художничката и дизайнер ДеБран Трю коментира пред сайта TMZ творчеството на Брад Пит: „Той е истински художник, който твори със страст и мотивация. Неговата отдаденост към делото е вдъхновяваща“.

Анджелина Джоли и Брад Пит обявиха връзката си през 2006 г., а 8 години по-късно се ожениха. През 2016 г. актрисата подаде документи за развод. Повод за разрива стана скандал на звездната двойка на борда на частен самолет, когато пияният Брад според твърденията на Анджелина ударил най-големия син Мадокс. Пит и Джоли имат три осиновени деца – Мадокс, Пакс и Захара, и три биологични – Шайло и близнаците Нокс и Вивиан. 

Представянето под псевдоним е често прилаган ход от децата на известните. Отново Page Six съобщи през 2021 г., че синът на Мадона и Гай Ричи – Роко Ричи, продава под псевдонима Rhedd своя вдъхновена от Банкси творба, която засяга „фиксацията по знаменитости и марки“.

Още по темата