Медия без
политическа реклама

Три различни свята си дават среща в обща изложба в София

Младите варненски автори показват живописта си в Brave creation art space

12 Яну. 2024
Авторите ще ни въведат в своите три различни свята.

Трима варненски художници канят на своя съвместна изложба живопис в столицата. Гергана Иванова - Griet, маестро Диян Димитров и Валентина Атанасова - Vall обещават да потопят зрителя в три различни свята в галерия Brave creation art space на ул. „Хан Крум“ 4 в София. Общата им експозиция, наречена „Сакрално“, се открива в понеделник, 15 януари, от 18.00 ч.

За Гергана Иванова – Griet казват, че твори, водена изцяло от своята интуиция. Картините олицетворяват вътрешния й свят – прекрасна, нежна реалност в цвят любов. Художничката обича да експериментира, залага често на символи, вдъхновяват я и я провокират очите на човека, защото там се крие неговата душевност. Откровена е, когато залага идеите си, и вярва, че искреният подход към зрителя докосва струните на сърцето. Картините й са маслена живопис.

https://www.facebook.com/dageni

Маестро Диян Димитров създава фигуративна живопис. Тя излъчва фантазност с отпратки от личния му свят към митологични, религиозни и исторически теми. Образно разкрива пред зрителя дуалността на неговата душевност, в която сюрреалистичните визии и подсъзнателното проектиране на реалността са в хармония.  пространство. В изкуството си Диян показва своята лична представа за красотата и смисъла на живота и творчески пресътворява своите емоции в образи. Чрез картините си художникът ни въвежда в своята философия за света, вграден във въздействаща живописна визия.

Валентина Атанасова - Vall е млад автор, търсещ вдъхновение главно в шедьоврите на изобразителното изкуство. Завършва Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" във Варна със специалност живопис. Продължава образованието си в Шуменския университет, където изучава педагогика на обучението по изобразително изкуство. Създава пейзажи и сюрреалистична живопис с много усет и прилагането на разнообразни техники.

Мисията на Brave creation art space е да подпомага независимите български артисти. Част от усилияа в тази посока намират реализация в организирането на тематични изложби и представяния на съвременно изкуство от български автори, споделят от екипа на галерията.

Видеоклипът представя трима варнернски творци.Клипът е реализиран за една тяхна обща изложба.Музиката е подбрана по тяхна молба.Видео Radi StefsМузика - Elli...

 

Още по темата