Quantcast

Медия без
политическа реклама

Соня Йончева организира ежегоден музикален фестивал у нас

„Съкровени гласове“ ще събира прочути певци и инструменталисти от цял свят

23 Май 2023
Очаква се и самата Соня Йончева да има свой ерицтал по време на проявята.

Оперната дива Соня Йончева ще организира у нас музикален сезон, който ще събере известни изпълнители и инструменталисти от цял свят в зала „България“ през есента, съобщава БТА, позовавайки се на информация от екипа на именитото сопрано. Сезонът с музикалните величия, наречен „Съкровени гласове“, ще бъде сниман и отразен от телевизия Medici, специализирана в излъчването на програми с класическа музика, опера, балет и джаз. Създадената през 2008 г. в Париж телевизия вече разполага в каталога си с над 3000 видеа от различни събития – опери, оперети, концерти, майсторски класове, документални разкази и др.

Соня Йончева сподели във връзка с проекта: „За мен 24 май е най-светлият български празник. От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че „Съкровени гласове“ ще има своето първо издание през сезон 2023/24 г. в зала „България“, каза певицата. През юни екипът на нейната компания SY11 events ще обяви имената на артистите, които Йончева е поканила за първото издание на фестивала. Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал в програмата.

„Съкровени гласове“ ще се провежда всяка година в България, като организаторите не изключват възможността фестивалът да гостува и в други градове на страната освен в столицата. „Отворени сме за партньорства с други градове. За нас е важно добрата музика да среща своята публика“, коментират от SY11.

Още по темата