Медия без
политическа реклама

Почина братът клошар на Мадона

Антъни Чиконе страдаше от алкохолизъм и не поддържаше връзка с прочутата си сестра

27 Февр. 2023
SplashNews
Антъни Чиконе, фотографиран като бездомник из улиците на Мичиган.

По-големият брат на Мадона – Антъни Джерард Чиконе, е починал на 66-годишна възраст. Това съобщи в социалната мрежа Инстаграм съпругът на нейната сестра Мелани – музикантът Джо Хенри, а впоследствие новината предаде и сайтът TMZ.

„Моят зет, Антъни Джерард Чиконе, снощи напусна този земен свят. Познавах го от 15-годишен в пролетта на нашите животи в Мичиган, откогато толкова много години са изминали. Антъни беше сложна личност. И Господ знае: на моменти ние се оплитахме като истински братя. Но аз го обичах и го разбирах по-добре, отколкото съм искал да демонстрирам понякога“, пише Джо Хенри. „Сбогом, братко Антъни. Иска ми се да мисля, че Бог, в когото твоята благословена майка вярваше, я държи до себе си в очакване да те приеме. Поне днес никой няма да може да ме разубеди в това“, завършва Хенри.

Причината за смъртта не се оповестява. Според портала TMZ Антъни Чиконе е живял като скитник на улицата, преспивал под мостове и страдал от алкохолна зависимост. Братът на Мадона неведнъж е критикувал публично семейството си и е обвинявал близките си, че не са му помагали. Той обаче не поддържал връзка с прочутата си сестра и не се бил обръщал за подкрепа към нея. Мадона, Антъни и Мелани имат още 5 братя и сестри.

„В техните очи аз съм нула, а не човек. Аз съм позор. Ако замръзна до смърт, семейството ми вероятно шест месеца дори няма да разбере за това или да се трогне“, споделял е Чиконе пред Daily Mail преди време. Той не пести остри думи и за самата Мадона, която е с 2 години по-млада от него: „Аз никога не съм я обичал, тя никога не ме е обичала. Ние никога не сме се обичали един друг“.

През 2017 г. Антъни се завръща у дома си след 7 години запои, бездомничество и живот като клошар, преминава през програма за рехабилитация, но по-късно отново се оказва на улицата.