Quantcast
Люк Скайуокър: Москва е тъмната страна на силата | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Люк Скайуокър: Москва е тъмната страна на силата

Актьорът се включи в кампания, която набира средства за дронове за Украйна
1 685
 EПА/БГНЕС
Марк Хамил

"Москва е тъмната страна на силата, а Украйна има нужда от повече дронове". Това заяви актьорът, изиграл емблематичната роля на Люк Скайуокър в сагата "Междузвездни войни". Джедаят Марк Хамил бе избран за посланик на проекта United24, управляван от украинското правителство, съобщава "Гардиън".

Хамил имаше виртуална среща с президента Володимир Зеленски, в която бе обявено участието ву в кампанията "Армия от дронове". Тя набира средства за покупка и поддръжка на дронове за украинската армия. Към момента Украйна има 986 безпилотни летателни апарати на обща стойност 51,8 млн. долара. 

"Светлината ще победи тъмнината. Вярвам в това, нашият народ вярва в това", каза президентът Володимир Зеленски на американския актьор. Хамил написа в своя профил в Twitter, че за него е чест да получи тази задача.

Запитан от кореспондентката на Би Би Си Лора Кюнсберг за паралела между култовите филми, в които участва, и настоящата война, той коментира: "Зеленски направи препратка към филмите и не е трудно да се разбера защо. "Междузвездни войни" са приказка за деца, а приказките са поучителни истории за битката на доброто срещу злото, в които добро и зло са ясно дефинирани. Не е трудно да си представиш Русия като злата империя, нападаща суверенна страна."

Други знаменитости – включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд – също бяха посочени като посланици на платформата.

Още

Републиканци в Конгреса искат по-голям контрол за помощта за Украйна

28.11.2022

791
Оръжия за $40 млрд. са доставени на Украйна

27.11.2022

3826
Украйна потвърди, че в Крим са загинали ирански инструктори

26.11.2022

Обновена

4640