Медия без
политическа реклама

Каре обичани актьори гонят „Роклята беглец“ в ДКТ – Враца

Елен Колева и София Бобчева ще си оспорват сватбената одежда в комедия на Щефан Фьогел

25 Яну. 2024
ДКТ Враца
Режисьорът Владлен Александров (в центъра) сред избраниците си за ролите в комедията.

Звездно каре от обичани актьори работи по новата постановка „Роклята беглец“ на Драматично-куклен театър – Враца, съобщават от културния институт. Премиерата ще зарадва публиката в северозападния град за Деня на влюбените и виното 14-и февруари, но най-напред – на 9 февруари, спектакълът ще бъде показан на столичната сцена „Сълза и смях“. В хитовата комедия на австриеца Щефан Фьогел участват популярните Елен Колева, София Бобчева, Цветан Николов и Христо Терзиев, които обещават истинско забавление с история за любов, страст, приключения и недоразумения: тъй като тук не булката, а сватбената рокля изчезва след тайна сделка в Интернет. Преследването й води до ситуации, спиращи дъха от смях.

Режисьор на спектакъла „Роклята беглец“ е директорът на Драматично-куклен театър – Враца, Владлен Александров, който е автор на повече от 120 постановки в 15 български театри, в Северна Македония и Турция. Работил е по текстове на Чехов, Шекспир, Гогол, Достоевски, Душан Ковачевич, Еврипид, Хайнер Мюлер, Молиер и др. В края на 2023-та подопечният му театър излезе с премиера на пиесата „Гимнастика за бременни“ от Здрава Каменова, поставена от режисьора Петринел Гочев, а сега започва работа по много интересния текст на Недялко Йорданов „Убийството на Гонзаго“.

Елен Колева, чиято съдба е свързана със Северозапада, има запомнящи се изяви в киното и на телевизионния екран (филът „Шивачки“, сериалът „Забранена любов“ и др.), прави знакови роли и в театъра (напр. в „Как се научих да кормувам“ в театър „София“). През последните години доби известност и като терапевт-космоенергетик. Младата звезда на Народния театър София Бобчева е носителка на награда „Икар 2018“ за поддържаща женска роля за изявите си в спектаклите „Чаровно лято“ на проф. Красимир Спасов и „Танцът Делхи“ на Галин Стоев. В момента прави силни образи и в „Хага“, „Чудесна неделя за Creve Coeur“, „Нова земя“, „Аз плащам“ и др. Също като нея, и Христо Терзиев е ученик на проф. Стефан Данаилов от НАТФИЗ и част от трупата на Народния, където участва в заглавия като „Един безумен ден“ по Бомарше, „Пиано в тревата“ от Франсоаз Саган, „Идеалният мъж“ от Оскар Уайлд, „Хага“ от Саша Денисова, „Каквото, такова“ от Недялко Йорданов и т.н. Цветан Николов е с родови корени от Северозапада. Завършил е актьорско майсторство при незабравимия Венцислав Кисьов в Югозападния университет през 2010-а. Играе в спектакли на драматичните театри в Разград, Шумен, „Сълза и смях“, бил е водещ на тв предаването „Втори тотошанс“, снимал се е във филми и реклами.

Комедията на Щефан Фьогел под заглавие „Булчинската рокля“ се играе с успех от началото на този сезон и в Сатиричния театър в София под режисурата на Съни Сънински. В главните роли на двете любовни двойки на столична сцена са съответно Силвия Лулчева и Петър Калчев и Полин Лалова и Мартин Каров.

 

Още по темата