Quantcast

Медия без
политическа реклама

Дяволски добър руски сериал по Нетфликс!

Стивън Кинг не пести похвали за научнофантастичната драма, разказваща за епидемия

13 Окт. 2020
Premier
Кадър от сериала.

Близо година след премиерата в родината си руският научно-фантастичен сериал "Епидемия" на Павел Костомаров бе качен в "Нетфликс" под името To The Lake ("Към езерото"). Така и писателят, наричан Кралят на ужаса, е успял да го гледа и да хареса почти всичко в него, съобщи сайтът Meduza.  

Стивън Кинг дори написа в Туитър кратка рецензия:

„Към езерото“ е дяволски добър руски сериал по „Нетфликс“. Ето четири неща, които трябва да знаете за него:
1. Той е за епидемия.
2. Има много сняг и студ (Русия, глупако).
3. Всички пият водка.
4. Малък "спойлър": хлапето е просто трън в задника. 

Но четирите точки са се видели малко на Кинг и той с продължава с още три:

1. Представете си спагети-уестърн, обаче със сняг и заразени руски убийци.
2. Сниман е отлично. В някои сцени всичко е с краката нагоре. Защо? Нямам представа.
3. Хлапето  — все още е трън в задника.

«ЭПИДЕМИЯ» все ближе... ее нельзя переждать. От нее можно только сбежать! Смотри сериал «ЭПИДЕМИЯ» режиссера Павла Костомарова на видеоплатформе PREMIER: htt...

"Към езерото" е екранизация по дебютния роман на Яна Вагнер „Вонгозеро“ от 2010 г., който е преведен на 12 езика. Според сюжета жителите на Москва се заразяват със загадъчен респираторен вирус, от който в началото очите избледняват, а след няколко дни настъпва смърт. Главните герои отиват в Карелия, за да изчакат края на епидемията в убежище на необитаем остров по средата на езерото Вонгозеро.

Руската премиера на сериала с оригинално заглавие „Епидемия“ се състоя на 14 ноември 2019 года на онлайн-платформата „Премьер“. Последният осми епизод беше излъчен на 20 януари. На 21 януари американските медии съобщиха за първия заразен с коронавирус в САЩ. През септември 2020 г. създателите на сериала обявиха, че „Нетфликс“ е придобил правата за филма и планира да го преведе на 12 езика.

Вчера продуцентът на сериала Евгений Никишов официално съобщи, че се работи по втори сезон, чиято премиера е планирана за есента на 2021 г.