Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Бриджъртън" е гледан 71 000 години от зрителите на Netflix

29 Септ. 2021
Нетфликс
Кадър от романтичната костюмна драма "Бриджъртън".

Повече от 71 000 години - на толкова се равняват човекочасовете, в които абонатите на "Нетфликс" са гледали най-популярния сериал в историята на стрийминг платформата. Това е историческата драма "Бриджъртън" по романа на Джулия Куин, продуцирана от Шонда Раймс. 82 милиона от абонатите на услугата са си пуснали сериала в първия месец от разпространението му, става ясно от данните, които изпълнителният директор на Netflix Тед Сарандос изнесе на конференцията Code в САЩ. 

Това число обаче не е много авторитетно, защото те биха могли да изгубят интерес след две минути; затова повече информация дава другата класация, за човекочасове, прекарани пред екрана със сериала. Това са внушителните 625 милиона часа, което се равнява на 26 милиона денонощия или 71 хиляди години! По всичко личи, че тази информация идва дюшеш на фона на анонсирания втори сезон на "Бриджъртън", а ето и останалите фаворити на публиката.

"Люпен" и "Вещерът" са на второ и трето място по привлечени абонати сред сериалите, но пък като изгледани човекочасове класацията е друга - непосредствено сред "Бриджъртън" е "Обирът" (Money Heist), следван от Stranger Things и чак тогава първи сезон на "Вещерът". "Люпен" не е дори в челната десетка. Третият сезон на Stranger Things показва един интересен феномен - общата продължителност на сериите е 7 часа 29 минути, но зрителите са му отделили средно по 8 ч. 41 минути, което означава, че дори са повторили някои епизоди.

Що се отнася до пълнометражните филми, най-много абонати са си пуснали Extraction с Крис Хемсуърт - 99 милиона за месец. Премиерата на тази непретенциозна екшън продукция съвпадна с началото на ковид пандемията през март 2020 г. и безпрецедентното затваряне на кината, та вероятно на това дължи и големия си успех.

Докато чакаме на нисък старт първите нови холивудски премиери в кината от близо половин година насам (това ще бъдат "Ненормален" с Ръсел Кроу на 21 август и дългоочакваният "Тенет" на Кристофър Нолан на 26-и), ето и най-гледания нов филм през тези пет и половина месеца.

По-търпеливо обаче зрителите са догледали пост-апокалиптичния хорър със Сандра Бълок "Кутия за птици" - 282 млн. човекочаса срещу 231 за Хемсуърт, а пък трети е гангстерският епос "Ирландецът" на Мартин Скорсезе. 

Всички филми в челото на класацията са част от авторската продукция на стрийминг платформата - Netflix Originals. С изнасянето на тези данни компанията изглежда цели да вдигне самочувствието (и акциите) си в година, когато конкуренцията на пазара за домашно гледане става все по-ожесточена и хегемонията й е застрашена от пандемичните инвестиции и действия на HBO Max, Disney+, Amazon Prime и др. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?