Медия без
политическа реклама

Арнолд Шварценегер: Планирам да живея вечно

На 75 години екшън-героят дебютира в комедиен тв сериал по Netflix

24 Май 2023
Шварценегер по време на Австрийската световна среща на най-високо ниво по-рано този месец.
ЕРА/БГНЕС
Шварценегер по време на Австрийската световна среща на най-високо ниво по-рано този месец.

Холивудският актьор Арнолд Шварценегер заяви, че планира да живее вечно, за което тренира всеки ден. Това екшън звездата сподели в обширно интервю пред Hollywood Reporter.

„Австрийският дъб“, както го наричат, ежедневно кара велосипед и продължава да се снима в киното. „Пари не ми трябват… Обичам всичко, което правя. И не се готвя да излизам в пенсия. Планът ми е да живея вечно и засега той се реализира добре“, казва 75-годишният актьор.

Тези дни Шварценегер прави телевизионния си дебют със сериала  екшън-комедия Fubar на Netflix, чиято премиера е на 25 май. Няколко седмици по-късно Netflix ще пусне документален филм от три части, „Арнолд“, разказващ живота му. Предстои да излезе книгата му за самопомощ „Бъди полезен: Седем инструмента за живот“. Прави и непрекъснато промоция на фитнес – новият му личен ежедневен бюлетин вече е натрупал 432 000 абонати. 

„Никога не съм се чувствал звезда. Чувствах, че съм късметлия, че съм един от малкото, които са щастливи в професионалния и личния си живот. Но никога не съм се чувствал като на върха на света – дори в дните ми на бодибилдинг, когато печелех „Мистър Олимпия“. Винаги съм бил гладен да правя повече и да се справям по-добре“, обяснява актьорът.

Арнолд Шварценегер се връща и към най-тъмните моменти от миналото си, към спомените за бащата нацист, който е тормозил синовете си. Арнолд, тогава 18-годишен, напуска дома си в Австрия и заминава, за да се занимава с бодибилдинг, да се изгради като силна личност и никой повече да не може да го нарани. Брат му Майнхард, който е третиран по същия начин от бащата, обаче се алкохолизира и загива, катастрофирайки пиян с автомобила си. Актьорът казва, че онова, което е убило брат му, е изградило него. „Всички знаем правилата на живота: трудностите и борбата те правят по-силен. Така че винаги очаквам с нетърпение дискомфорта. Защо отивам да карам ски в Аспен за три дни на голяма надморска височина? Защото е трудно да се направи, особено на моята възраст… Как се чувствам е без значение. Не ми пука как се чувствам. Това, което ме интересува, е какво мога да направя, за да го извърша по-добре. Понякога ставам от леглото и се чувствам гадно. Но се качвам на велосипеда или отивам да нахраня животните и изведнъж се чувствам страхотно. Тази държава не е построена от хора, които се чувстват добре. Тази държава е изградена от хора, които са си късали задника от работа... Ако се чувствате гадно, не мислете, просто правете нещата“, съвества Шварценегер. И още: „Ако се събудите и се запитате „Какво ще правя днес?“, това е лоша новина. Защото тогава умът започва да се лута и никога не знаеш къде ще те отведе. Ако си мислите: „Трябва да направя това, така че да тръгвам…“, тогава постигате нещата“.

Шварценегер казва, че след като 7 години е бил в кабинета на губернатор на Калифорния, се е научил да вижда ясно всички проблеми и всички трудности. „Това ви превръща от човек „аз“ в човек „ние“. Вие ставате много по-наясно какво се случва около вас“, посочва той. И обяснява, че когато си е тръгнал, е осъзнал, че трябва да продължи с политиката по друг начин: да се бори за околната среда, да помага на хората, а сега – и да изразява категорична позиция за войната в Украйна.

Запитан от журналиста дали, като някои богати хора, е инвестирал в нещо, което надхвърля обичайното, в усилията за удължаване на живота, Шварценегер, който е заявявал, че „смъртта го вбесява“, отговаря: „Не. Никога не съм правил козметична операция. Никога не съм опитвал никакви трикове. Преди години отидох в UCLA, където имат световноизвестни експерти по стареенето. Попитах дали нещо е създадено или предстои да бъде достъпно, което обръща напредването на възрастта. Казаха: „Абсолютно нищо, край на историята“. Единственото нещо, което можете да направите, са старомодните неща. Бих могъл да реагирам по-рано, защото пуша пури, но това се балансира с добро хранене и упражнения“.

По въпроса не е ли изненадващо, че все още е активно действащ в Холивуд, актьорът обобщава: „Това няма нищо общо с възрастта. Все още тренирам всеки ден, карам колело всеки ден и правя филми — шоубизнесът е друга част от живота ми. Добавям в живота си, никога не изваждам. Не ми трябват пари. Получавам пари, защото трябва да имам определена стойност, и агентите преговарят. Но си прекарвам страхотно, докато го правя. Обичам всичко, което правя. Няма пенсиониране. Все още съм от тази страна на тревата, така че съм щастлив. Моят план е да живея вечно — и засега всичко е наред“.

Неотдавна стана известно, че Шварценегер е получил поста на директор екшъни във филмовото студио на Netflix. През март Арни разкри простата си стратегия, която му помага при отслабване. Той призна, че никога не е броил калориите в порциона си, а просто намалява консумацията на храна. „Понякога закусвам по-късно от обикновено, ям яйца или йогурт с мюсли след тренировка“, отбеляза актьорът.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата