Медия без
политическа реклама

Започнаха снимките за първия български сериал, финансиран от НФЦ

В главните роли на съпрузи психотерапевти зрителите на БНТ ще гледат актьорите Пенко Господинов и Ана Пападопулу

02 Дек. 2023
Ана Пападополу в кадър от "Тревожност".
Мирамар
Ана Пападополу в кадър от "Тревожност".

Започнаха снимките за нов български игрален сериал, продуциран от „Мирамар филм“ и Българската национална телевизия. Проектът е първият сериал, спечелил финансиране от Националния филмов център, съобщиха от продуцентската компания. Както „Сега“ писа в края на октомври, той се нарича „Тревожност“ и в главната роля е Пенко Господинов. Актьорът тогава разказа, че подобен формат в роден ефир досега не се е появявал: темата е далеч от дежурните семейни драми, свързана е с влиянието на катаклизми като пандемията и други върху психичното здраве, а самият той ще е в образа на психотерапевт, който помага на хора с различни проблеми. Негова основна екранна партньорка е Ана Пападопулу. 

Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов. Двамата продължават творческия тандем, познат от филмите Love.net, „Вeздесъщият” и сериала „Порталът“. В сценарния екип са още Емил Стефанов и Радослава Топалова. 

Сериалът разказва историите на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов, психоаналитик с международно признание и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всеки от 12-те епизода паралелно ще проследява случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти. 

Повечето от историите са базирани на реални случаи. Консултанти на сериала са известните български психоаналитици д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да запише кинорежисура в НАТФИЗ, и отдавна е изкушен от темата.

Като пациенти на героите на Пенко Господинов и Ана Пападопулу зрителите ще видят Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов-Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова. 

Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на момичета и момчета от различни младежки актьорски школи. Сред тях е и Евелина Бибова, изиграла ролята на Елица в най-новото филмово заглавие на „Мирамар“ – „Чума“, чиято премиера предстои.

Снимките ще продължат до края на февруари, а премиерата е планирана за есента на 2024 година.  

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата