Quantcast

Медия без
политическа реклама

Алла Пугачова напусна Русия с еднопосочен билет

Според медиите в страната певицата е излетяла за Израел заедно с двете си деца

30 Септ. 2022
Семейството на звездата вероятно ще се събере в Израел.

Певицата Алла Пугачова отново е напуснала Русия, съобщава се в канала на в. „Известия“ в социалната мрежа Telegram. По предварителни данни естрадната прима, заедно с двете си деца, е отлетяла за Израел от московското летище Внуково. Според източника Пугачова няма обратен билет. Изданието разполага с кадри, на които автомобил Chevrolet Express докарва примадоната на летището, след което напуска района. Със същата кола Алла Борисовна заведе близнаците Лиза и Гари на училище на 1 септември. PR мениджърът на певицата Елена Чупракова обясни пред РИА „Новости“, че не е знаела за заминаването й и че двете не са обсъждали подобна тема.

Почти веднага след началото на руската инвазия в Украйна певицата, съпругът й – шоуменът Максим Галкин, и двете им деца заминаха за Израел, където, според журналисти, се настанили в разкошна вила в малкото градче Кесария. Имението се простирало на площ 650 кв. м,  а месечният наем възлизал на 1 милион рубли (около 17 750 евро). Няколко месеца по-късно семейството се премести в латвийския курорт Юрмала, а в края на август Пугачова и близнаците се завърнаха в Москва. Междувременно Галкин, който се отправи на турне из редица европейски страни, беше включен в черния списък на Министерството на правосъдието като „чуждестранен агент“, платен от Украйна. Комикът и бивш тв водещ тогава заяви, че не се занимава с политическа дейност и не получава финансиране от други държави.

Със съобщение в Инстаграм на 18 септември Алла Борисовна поиска също да бъде призната за чужд агент, защото подкрепя съпруга си, когото смята за добър и честен човек и истински, неподкупен руски патриот. В отговор зам.-министърът на правосъдието Олег Свириденко заяви, че ведомството не е разглеждало молбата на естрадната певица, тъй като тя би трябвало да е отправена по официален път. Срещу нея обаче започна проверка, след като жителка на Подмосковието алармира прокуратурата, че с изявленията си в Инстаграм Пугачова дискредитирала руската армия. 

Звездата на съветската и руската естрада Алла Пугачова официално поиска от руските власти да бъде обявена за “чуждестранен агент”.

 

Още по темата