Медия без
политическа реклама

Ален Делон интервюира Володимир Зеленски по френската TV5

86-годишният легендарен актьор утре ще разговаря в ефир с украинския държавен глава

22 Септ. 2022
Ален Делон
ЕРА/БГНЕС
Ален Делон

Легендата на френското кино Ален Делон ще вземе интервю от украинския президент Володимир Зеленски. Разговорът на 86-годишния актьор и режисьор с държавния глава на Украйна трябва да се състои в петък, 23 септември, от 13.30 ч. местно време по TV5 Monde, съобщи френският телевизионен канал BFMTV.

По-рано звездата на европейското кино изрази подкрепа за Украйна във връзка с така наречената от Русия „специална военна операция“. „Това, което се случва в Украйна, дълбоко ме натъжи и потресе, затова ще се боря за нейните хора“, заяви Ален Делон. Преди броени дни в ефира на една френска телевизия актьорът участва в предаване, посветено на украинския поет Тарас Шевченко, чието творчество наскоро беше преиздадено на френски, като прочете няколко строфи от негово стихотворение.

Последната поява на Делон на големия екран след почти десетилетие пауза бе във филма „Пълна прилика“ през 2019-а, а през лятото на миналата година той обяви плановете си да се завърне в киното и „да заснеме последен филм“: „Искам да направя филм и особено да направя последния си филм. Този, който ще остане завинаги. Аз спечелих играта, нямам какво друго да правя“. В същото време първородният му син Антъни Делон разказа за желанието на баща си да напусне този свят с помощта на евтаназия, когато почувства, че моментът за това е дошъл.  

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата