Медия без
политическа реклама

Япония отваря за чуждестранни туристи

17 Май 2022
ЕПА/БГНЕС

Япония обяви, че ще разреши туристическите обиколки на малки групи чужденци като част от идеята за "тестов туризъм", преди страната да отвори напълно за чуждестранни посетители, предава Си Ен Ен.

Туристическата агенция на Япония добави, че тестът ще позволи на правителството да оцени здравните мерки и мерките за безопасност и как ще се справя със заболелите от ковид участници в теста, се казва в изявление, публикувано във вторник. ''Това начинание ще ни позволи да проверим бързите реакции за предотвратяване на инфекции и да формулираме насоки за туристическите агенции и операторите'', се казва в изявлението.

Идеята за ''тестов туризъм'', която беше отложена в края на 2021 г. поради засилените мерки за граничен контрол срещу варианта Омикрон, е достъпна за тройно ваксинирани туристи от Австралия, Сингапур, Тайланд и Съединените щати. Японската туристическа агенция ще планира обиколките с туристически агенции, а техни представители ще придружават групите по всяко време. Туристите ще имат фиксирани маршрути.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Япония, ковид-19, COVID-19, туризъм