facebook
twitter

Автомобили

Новият президент се кани да извади Мексико от Формула 1

500
ЕПА/БГНЕС

Идването на власт на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор в Мексико най-вероятно ще означава край на домакинството на страната на състезание от Формула 1. Според редица медии в страната новият държавен глава се кани да наложи множество политически и икономически промени, включително спиране на финансирането за "Гран при".

След 23-годишно отсъствие надпреварата за Голямата награда на Мексико се завърна в календара на най-комерсиалния автомобилен спорт през 2015-а, като настоящият договор за провеждане е до 2019 г. включително. Според сенатор Ана Габриела Гевара от Националната спортна комисия самото включване на страната във Формула 1 е плод на корупция.

"Много подкупи бяха платени, за да се провежда надпреварата на пистата "Аутодромо Херманос Родригес" - заяви тя. - Трябва да намерим начин да излезем от тази ситуация, но със сигурност нямаме намерение да харчим парите на данъкоплатците, за да поддържаме тази "Гран при". В Мексико се случват много лоши неща, тъй като огромна част от населението живее под прага на бедността."

Ключови думи:

Формула 1, Мексико
Все още няма коментари

Още

Тимовете в F1 се разбунтуваха против привилегия на "Ферари"

24.05.2019

10
Ники Лауда - шампионът, който не правеше никакви компромиси

22.05.2019

Емил Николаев

217
Легендата на Формула 1 Ники Лауда почина на 70 години

21.05.2019

1246 16

Влез или се регистрирай за да коментираш

×