Медия без
политическа реклама

Задържаха мъжа, счупил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна

11 Яну. 2024
община Варна

54-годишен мъж е повредил бюст-паметника на граф Николай Игнатиев в градската градина във Варна, той е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията в морската столица. По случая е образувано досъдебно производство, в което е назначена съдебно-психиатрична експертиза.

В нощта на 9 срещу 10 януари металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, вероятно с лост, ръбовете са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма липсващи елементи.

След това монументът беше демонтиран и прибран от общината, докато не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възстановен на мястото си.

Стана ясно, че проверка на камерите в района е установила мъжа, който се е задържал край паметника близо 40 минути, след което се е оттеглил в посока Морската градина във Варна.

 

Паметникът на граф Игнатиев във Варна в момента представлява постамент без бюст. Оказа се, че общинската управа го е демонтирала, защото преди това е бил обект на посегателство. Тя ще запази липсващата част до възстановяването му.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Варна, паметник, Игнатиев

Още по темата